Eksekutiv straf

En straf for at overtræde en påbudsregel, hvor hovedformålet således er at få en eller flere personer til at udføre en given handling. Eksekutiv straf ses eksempelvis ved de bøder, som kan tildeles vidner, der, uden at være lovligt undskyldt, ikke dækker op i retten.

Hvornår bruges eksekutiv straf?

Eksekutiv straf kan ikke bruges, hvis der er et forhold, der gør, at det er urimeligt. Eksempelvis kan eksekutiv straf ikke bruges, hvis en person ikke kan betale bøden.

Derudover kan eksekutiv straf ikke bruges, hvis der er andre forhold, der gør, at det er urimeligt.

Hvordan virker eksekutiv straf?

Eksekutiv straf består typisk af en bøde. Bøden kan tildeles af retten eller af politiet. Bøden skal være tilpasset den forseelse, der er begået, og den skal være rimelig.

Hvordan kan eksekutiv straf undgås?

Eksekutiv straf kan undgås, hvis der er en gyldig undskyldning. Gyldige undskyldninger kan eksempelvis være, at man ikke har modtaget underretning om retsmødet, eller at man har været forhindret af sygdom.

Det er også muligt at undgå eksekutiv straf, hvis man overholder de vilkår, der er stillet for udsættelse af straffen.

Derudover kan eksekutiv straf ikke bruges, hvis der er andre forhold, der gør, at det er urimeligt. Det kan eksempelvis være, hvis det er første gang, man begår en forseelse, eller hvis man ikke har mulighed for at betale bøden.

Relaterede ord

Livstidsstraf

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis