Elektronisk signatur

Den elektroniske pendant til en fysisk underskrift. En elektronisk signatur skal på samme måde som en fysisk signatur sikre, at det der underskrives er autentisk, uredigeret efter underskriften mm..
Et eksempel på en elektronisk signatur er digital signatur, som bruges af b.la. de offentlige instanser, banker m.fl. i Danmark.

Din digitale signatur er derfor din elektronisk underskrift. Den sikrer, at du er den, du giver dig ud for at være, når du underskriver i forbindelse med elektronisk kommunikation. Din digitale signatur er lige så bindende som den, du sætter på papir med pen og blæk.

Nem-ID - fælles log-in

Et NemID er et fælles log-in, som gælder både til private og offentlige selvbetjeningsløsninger samt til din netbank. NemID drives af firmaet Nets DanID A/S og blev første gang taget i brug 1. juli 2010. MitID har afløst NemID, fordi der er brug for et digitalt ID, som kan leve op til fremtidens sikkerhedskrav og behov.

NemID/MitID er vancerede elektroniske signaturer beviser gyldigheden af et underskrevet dokument.

Hvad gør en elektronisk signatur juridisk bindende?

For at være i overensstemmelse med global aftaleret skal en underskrift, uanset om den er elektronisk eller på papir, opfylde nogle krav. Hvis nogen anfægter gyldigheden af et underskrevet dokument, skal du være i stand til at bevise:

  1. underskriverens hensigt om at indgå en bindende aftale,
  2. underskriverens identitet,
  3. dokumentets integritet, dvs. at den ikke er blevet ændret eller forfalsket.

Det tredje og sidste krav, dokumentintegritet, er derfor du har brug for en digital signatur.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er elektronisk signatur?

En digital signatur er en elektronisk underskrift. Den sikrer, din identitet og du giver dig ud for at være, når du underskriver i forbindelse med elektronisk kommunikation.

Hvad er fordelen ved at underskrive digitalt?

Med elektronisk signatur af dokumenter kan du nemt, hurtigt og sikkert indsamle alle underskrifter digitalt. En anden fordel, er, at en e-signatur er mere sikkert end en håndskrevet signatur.

Hvad er forskellen på en e-signatur og en digital signatur?

Den største forskel mellem en e-signatur og en digital signatur er, at elektronisk signatur bruges til at hente modtagerens/den anden parts signatur. Den digitale signatur er noget, du selv opretter for at kontrollere ægtheden af ​​det dokument, du underskriver. 

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis