Emittent

Hvad betyder emittent?

Emittent kan på lige fod med emission have to betydninger:

  1. Emittent betegner det selskab, som ønsker at foretage eller foretager emission.
  2. Inde for miljøret bruges emittent om den, der er årsag til forurening. Det modsatte af emittenten er recipienten, hvor sidstnævnte er en stat, virksomhed eller enkeltperson, der udsættes for forureningen.

Emittent som juridisk enhed

Emittentbegrebet betyder også ‘udsteder’. Det er en juridisk enhed, der udvikler, registrerer og sælger værdipapirer med det formål at finansiere sine aktiviteter. Udstedere kan være regeringer, selskaber eller investeringsforeninger.

Man kan også snakke om emittentrisiko. Når du investerer i certifikater, tager du en emittentrisiko. Det betyder, du kan miste dine penge, hvis emittenten går konkurs. Emittenten kan f.eks. være Nordea eller Deutsche Bank.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en emittent (udsteder)?

En udsteder er en institution f.eks. et firma, investeringsfond, bank eller regering som udsteder værdipapirer (så som aktier) for at rejse kapital. Den der køber disse værdipapirer kaldes en aktionær eller investor.

Hvem kan være udsteder?

Udstedere kan f.eks. være regeringer, selskaber eller investeringsforeninger. Inden for økonomiverden kan der ske udstedelse af f.eks. pengesedler og værdipapirer

Hvad betyder recipient?

Ordet recipient betyder modtager. I miljøsammenhæng et naturområde der modtager spildevand. Recipienten kan være havet, en flod eller en sø. 

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis