Erhvervsansvarsforsikring

En forsikring, der dækker det erstatningsansvar, som forsikringstageren kan pådrage i kraft sin virksomheds arbejde. Det kan f.eks. være skade på andre personer eller andre tingsskader. Erhvervsansvarsforsikringen indgår oftest i en pakkeløsning, hvor dækning af produktansvar som regel også indgår. Det betyder således, at en erhvervsansvarsforsikring hjælper din virksomhed, hvis du bliver mødt med et erstatningskrav for en skade, som er sket i forbindelse med din virksomheds aktiviteter.

Hvad dækker forsikringen?

Erhvervsansvarsforsikring dækker det ansvar, man kan blive pålagt for en skade på ting/personer. En virksomhed er erstatningsansvarlig, hvis en arbejdsgiver eller ansatte ved fejl eller uagtsomhed er skyld i en skade. Erhvervsansvarsforsikringen dækker også, hvis du er virksomhedsejer og bliver ansvarlig over for en medarbejder, der kommer til skade på jobbet.

Hvorfor tegne en erhvervsansvarsforsikring?

Erhvervsansvarsforsikringen er generelt en god investering og sikkerhed hos en virksomhed. Hvis din virksomhed har tegnet forsikringen, vil den dække over de økonomiske følger som ville komme fra et eventuelt erstatningsansvar. Det kan være skader fra medarbejderen eller skader påført af en arbejdsgiver. En virksomhed kan aldrig gardere sig imod uheld og skader, hvorfor forsikringen kan være et tryghedsmoment.

Lovpligtige erhvervsforsikringer

Selvom erhvervsansvarsforsikringen ikke er lovpligtig, hvis der andre forsikringer som er lovpligtige for en virksomhed. I de fleste tilfælde er nedenstående forsikringer lovpligtige:

  • Arbejdsskadeforsikring
  • Ansvarsforsikring ved køretøjer
  • Erhvervssygdomsforsikring (ved flere ansatte)
  • Rådgiveransvarsforsikring

Dog kan de lovpligtige erhvervsforsikringer variere inden for de forskellige brancher. Derfor er det vigtigt, at man undersøger, hvilke lovpligtige forsikringer der er inden for ens eget brancheområde.

Relaterede ord

Genforsikring

Ofte stillede spørgsmål

Hvad dækker en erhvervsansvarsforsikring?

Forsikringen har til formål at dække en virksomhed mod erstatningsansvar. Det kan være i tilfælde af medarbejderen laver en skade god en kunde - enten ved fejl eller uagtsomthed. Dog dækker forsikringen forskelligt, alt afhængig af, hvilket selskab man vælger.

Er forsikringen lovpligtig?

Erhvervsansvarsforsikringen er ikke lovpligtig for virksomheder. Forsikringen stiller dog en sikkerhed for virksomheden og kan være en god investering, da de færreste virksomheder kan undgå fejl og skader.

Hvad koster en erhvervsansvarsforsikring?

Der findes en lang række forskellige forsikringsselskaber, som udbyder forskellige forsikringer til forskellige priser. Da virksomhederne har forskellige behov, kan priserne ligeledes variere.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis