Erhvervs- og selskabsstyrelsen

Hvad er Erhvervs- og selskabsstyrelsen er en styrelse, der beskæftiger sig med selskabs- og næringsrelaterede lovgivning. Denne styrelse beskæftiger sig bl.a. også med ajourføring af de offentlige registre for selskaber herunder det centrale erhvervsregister.

Hvad er Erhvervs- og selskabsstyrelsen?

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen var en styrelse under Økonomi- og Erhvervsministeriet, som varetog opgaver vedrørende virksomheder samt forestod registreringen af virksomheder i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Den 1. januar 2012 blev Erhvervs- og selskabsstyrelsen en del af Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen er en del af Danmarks offentlige administration, og de arbejder med at støtte og regulere den danske erhvervsliv. De er ansvarlige for at sikre fair konkurrencevilkår, og de arbejder på at fremme vækst og udvikling i virksomhederne.

En af Erhvervsstyrelsens vigtigste opgaver er at registrere og godkende virksomheder. De sørger for at føre en opdateret virksomhedsregister, og de behandler ansøgninger om at oprette, lukke eller ændre virksomheder. De udsteder også CVR-numre til alle virksomheder, som skal bruges i forbindelse med skat og moms.

Erhvervsstyrelsen har også en række andre opgaver. De arbejder for at beskytte forbrugerne ved at sikre kvaliteten af produkter og tjenester, og de fører tilsyn med virksomheder for at sikre overholdelse af lovgivningen.

Erhvervsstyrelsens kontrol

Formålet med Erhvervsstyrelsens kontrol og tilsyn er, at alle virksomheder efterlever alle regler, idet øget regelefterlevelse vil gavne virksomhederne, der får bedre forudsætninger for at konkurrere på et marked, hvor det ikke betaler sig at bryde reglerne. Erhvervsstyrelsen skal derfor medvirke til, at de regelrette virksomheder fastholder deres adfærd, og at få de virksomheder, der ikke formår at overholde reglerne, til at ændre deres adfærd.

Samtidig medvirker Erhvervsstyrelsens kontrol- og tilsynsindsatsen til, at data, som Erhvervsstyrelsen stiller til rådighed, er korrekt registreret.

Kilde: Erhvervsstyrelsen.dk

Hvilke opgaver har Erhvervsstyrelsen?

Erhvervsstyrelsens primære funktion er at gøre det så enkelt og attraktivt som muligt at starte og drive virksomhed i Danmark. Det betyder, at Erhvervsstyrelsen regulerer dansk erhvervsliv samt håndhæver de regler, der fastsættes fra politisk side. Styrelsen har ifølge dem selv 11 ansvarsområder:

 1. Energiordninger
 2. Coronavirus/covid-19
 3. Digital sikkerhed og databeskyttelse
 4. Enklere regler og et velfungerende marked
 5. Digitalisering og nye forretningsmodeller
 6. Bolig, ejendomshandel og ejendomsmæglere
 7. Regler for virksomheder
 8. Kontrol og tilsyn
 9. International handel
 10. Udvikling og vækst i hele Danmark
 11. God virksomhedsledelse og samfundsansvar

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er erhvervsstyrelsen?

Erhvervsstyrelsen arbejder overordnet for at skabe de bedste rammer for at drive ansvarlig virksomhed og skabe udvikling i hele Danmark. Styrelsen hører under Erhvervsministeriet.

Hvilke opgaver har erhvervsstyrelsen?

Styrelsen har til opgave at håndhæve de regler, politikerne vedtager på Christiansborg, som vedrører dansk erhvervsliv.

Hvad er Erhvervs- og selskabsstyrelsen?

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen var en styrelse under Økonomi- og Erhvervsministeriet, som varetog opgaver vedrørende virksomheder. Den 1. januar 2012 blev Erhvervs- og selskabsstyrelsen en del af Erhvervsstyrelsen.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis