Ex quay

En klausul, der kan optræde ifm. salg af et eller flere produkter. Ex quay beskriver da, at sælger bærer risikoen samt eventuelle omkostninger, der skulle relatere sig til produktet, indtil produktet er blevet udlosset.

Hvornår gælder ex quay?

Der kan være mange grunde til, at sælger vælger at bære risikoen for produktet frem for køber. Ofte vil dette dog være en aftale, der er indgået på forhånd, således at køber og sælger er enige om, hvordan risikoen for produktet skal fordeles.

Det er dog ikke altid, at ex quay er en forudsigelig omkostning for sælger. Hvis der f.eks. opstår problemer med produktet, eller det ikke bliver udlosset på det forventede tidspunkt, kan dette have store omkostninger for sælger.

Eksempler på ex quay

Der er mange forskellige typer produkter, der kan leveres ex quay. Nogle af de mest almindelige eksempler er:

  • Lastbiler
  • Maskiner
  • Både
  • Fly
  • Containere

Hvorfor vælge ex quay?

Der kan være mange grunde til, at sælger vælger at bære risikoen for produktet frem for køber. Ofte vil dette være en aftale, der er indgået på forhånd, således at køber og sælger er enige om, hvordan risikoen for produktet skal fordeles.

Det er dog ikke altid en fordel for sælger at bære risikoen. Hvis der f.eks. opstår problemer med produktet, eller det ikke bliver udlosset på det forventede tidspunkt, kan dette have store omkostninger for sælger. Derfor er det vigtigt, at sælger overvejer alle fordele og ulemper, inden der indgås en ex quay-aftale.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis