Ex ship

En klausul, der kan optræde ifm. salg af et eller flere produkter. Ex ship dækker over, at sælger bærer risiko og eventuelle omkostninger, indtil de(t) pågældende produkt(er) af sælger er blevet leveret til købers skibsræling i destinationshavnen.

Hvordan fungerer ex ship?

Når man handler med ex ship, så bærer sælger risikoen for produktet fra det tidspunkt, hvor produktet forlader sælgers lager/fabrik. Sælger skal sørge for at produktet bliver leveret til købers skibsræling i destinationshavnen. Køber har ansvaret for at få produktet fra skibsrælingen og videre til sit lager.

Hvilke fordele er der ved at bruge ex ship?

Som sælger af et produkt bærer man risikoen for, at produktet kan gå tabt eller blive beskadiget under transporten. Hvis man benytter sig af en ex ship-klausul, så får man som sælger fratrukket disse omkostninger, hvilket kan være en fordel.

Hvilke ulemper er der ved at bruge ex ship?

Ulempen ved at bruge ex ship er, at man som sælger ikke har kontrol over, hvornår produktet bliver leveret til køber. Hvis produktet f.eks. bliver forsinket under transporten, så kan dette have negative konsekvenser for sælger, f.eks. i form af øgede omkostninger.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis