Fjernsalg

Fjernsalg er en købs- og/eller salgssituation hvor aftalens parter ikke mødes fysisk, men derimod indgår aftale via tilgængelige kommunikationsmidler såsom e-mail, sociale medier, telefonisk kontakt m.fl..

Hvad skal man være opmærksom på ved fjernsalg?

Reglerne vedrørende fjernsalg fremgår af Forbrugeraftaleloven. Det er uden betydning, at der er en fysisk kontakt mellem parterne i forbindelse med aftalens opfyldelse. Forbrugeraftaleloven pålægger den erhvervsdrivende en omfattende oplysningspligt. Pligten indebærer f.eks. at sælgerne skal oplyse forbrugeren om dennes lovbestemte fortrydelsesret og vilkårene herfor.

Typiske former for fjernsalg er salg via postordrekataloger, annoncer, tekst-tv eller internettet, hvor varen eller tjenesteydelsen bestilles pr. telefon, brev eller elektronisk medie.

Nye momsregler fra 1. juli 2021

Vedtagelsen af nye EU-regler indebærer, at der fra 1. juli 2021 kommer til at gælde en fælles fjernsalgsgrænse. Herefter skal der betales moms i forbrugerens hjemland, såfremt en virksomheds samlede salg til forbrugere i hele EU overstiger 10.000 euro inden for et kalenderår. Det vil fortsat være muligt for virksomheder at betale moms i forbrugerens hjemland, selvom virksomhedsomsætningen ikke overstiger 10.000 euro.

Fortrydelsesret ved fjernsalg

Som udgangspunkt er fortrydelsesfristen er 14 dage. Dog er fristens begyndelsestidspunkt betinget af, at den erhvervsdrivende har opfyldt sin oplysningspligt.

Relaterede ord

EIB

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fjernsalg?

Begrebet beskriver bl.a. de transaktioner, der ikke møder ansigt til ansigt, dvs. aftaler, der indgås over internettet, telefonisk (med eller uden menneskelig interaktion) eller via e-mail eller almindelige breve og kontrakter, hvor du indgår en aftale med kunder uden for dine sædvanlige forretningslokaler.

Hvilken betydning har de nye momsregler?

De nye regler medfører en fælles fjernsalgsgrænse på 10.000 euro som skal omfatte leverandørens samlede salg af elektroniske ydelser, teleydelser, radio- og tv-spredningsydelser og andre ydelser, der skal momses i forbrugslandet samt fjernsalg af varer til privatpersoner i andre EU-lande. 

Hvilken fortrydelsesret findes ved fjernsalg?

Efter forbrugeraftaleloven er der imidlertid en lovbestemt fortrydelsesret på 14 dage for visse aftaler indgået med forbrugere. Det fælder f.eks. aftaler der indgås ved fjernsalg.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis