Fleksjob

Et kommunalt tilbud til personer, der har pådraget sig permanent, nedsat arbejdsevne og som samtidigt ikke modtager førtidspension. Personen tilbydes af kommunen et fleksjob, idet vedkommende ikke kan varetage en 37-timers arbejdsuge. Fleksjobberen modtager således løn for sine arbejdstimer, hvorefter differencen (typisk til de 37 timer) dækkes af kommunen.

Hvilke fordele er der ved at have et fleksjob?

Der er flere fordele ved at have et fleksjob. For det første er der den økonomiske fordel, da man stadig får løn for sine arbejdstimer. For det andet er der den fleksibilitet, der er forbundet med et fleksjob. Fleksjobberen kan nemlig selv vælge, hvor mange timer man ønsker at arbejde, og dermed også selv styre sin tid. Dette er en stor fordel for personer, der har et nedsat arbejdsevne, og som derfor ikke kan varetage en 37-timers arbejdsuge.

Det er dog ikke alle, der er berettiget til at få et fleksjob. For at være berettiget, skal man have pådraget sig en permanent, nedsat arbejdsevne, og man skal samtidig ikke kunne varetage et almindeligt fuldtidsarbejde.

Fleksjob og ferie - hvordan fungerer det?

Det er ikke altid lige let at forholde sig til reglerne for ferie og fleksjob. Men her får du et hurtigt overblik.

Fleksjob er et job, der er tilrettelagt for en person, der har nedsat fysisk eller psykisk arbejdsevne. Formålet med fleksjobbet er at fastholde personen i arbejdsmarkedet.

Ferie er en af de rettigheder, du har som medarbejder. Ferien skal sikre dig ro og afslapning, så du kan komme tilbage til arbejdet med fornyet energi.

Det betyder, at du har ret til at holde ferie, selv om du har et fleksjob. Men der er nogle særlige regler, du skal være opmærksom på.

For det første skal du have minimum fire ugers ferie om året. Det betyder, at hvis du har et fleksjob på 20 timer om ugen, har du ret til fire ugers ferie på fuld tid.

Det er ikke alle, der har mulighed for at holde ferie på fuld tid. Feriepengene bliver udbetalt efter timeantallet i dit fleksjob.

Hvis du har et fleksjob på 20 timer om ugen, vil du derfor få 80 % af din normale løn i feriepenge.

Du skal desuden være opmærksom på, at du ikke kan holde ferie, hvis du er syg.

Det betyder, at hvis du bliver syg, mens du er på ferie, kan du ikke få feriepengene udbetalt.

Du skal derfor være sikker på, at du er rask, inden du tager på ferie.

Det er også vigtigt at huske, at du ikke kan få feriepenge, hvis du ikke har været ansat i 12 måneder.

Hvis du derfor har et fleksjob, der kun varer et år, kan du ikke holde ferie på fuld tid.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er berettiget til et fleksjob?

For at være berettiget til et fleksjob skal man have en permanent nedsat arbejdsevne og ikke kunne varetage et almindeligt fuldtidsarbejde. Det er for personer, der ikke modtager førtidspension.

Hvordan beregnes løn og feriepenge i et fleksjob?

Lønnen afhænger af de arbejdstimer, man arbejder, og kommunen dækker lønforskellen op til et bestemt antal timer (typisk 37 timer). Feriepengene beregnes efter timeantallet i fleksjobbet, og man får et beløb svarende til en procentdel af ens normale løn.

Hvordan fungerer sygdom og ferie i forbindelse med et fleksjob?

Hvis man bliver syg under sin ferie, kan man ikke få udbetalt feriepenge. Man skal derfor være rask, inden man tager på ferie. Man har ret til minimum fire ugers ferie om året, og man kan ikke få feriepenge, hvis man ikke har været ansat i 12 måneder.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis