Fond

En fond betegner et formue med selvstændig ledelse, der er oprettet med et eller flere formål. Fonde kan således tildele dele af denne formue til givne formål - f.eks. uddannelses- & forskningsorienterede formål. Nogle fonde er underlagt fondsbeskatning.

Hvad er en velgørende fond?

En velgørende fond er en fond, der udelukkende eller overvejende tildeler midler til formål inden for sociale, kulturelle, videnskabelige, humanitære, religiøse eller miljømæssige områder. De kan have forskelligartede formål, f.eks. at støtte forskning, uddannelse, sociale formål eller kunstneriske aktiviteter.

Relaterede ord

Realkontrakter

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en fonds hovedformål?

En fonds hovedformål er at forvalte en formue og anvende denne til at støtte og fremme specifikke formål, såsom uddannelse, forskning, sociale initiativer, kultur eller miljø.

Hvordan oprettes en fond?

En fond oprettes ved at en person eller organisation afsætter en formue og etablerer en selvstændig ledelse, der skal administrere denne formue og tildele midlerne i overensstemmelse med fondens formål.

Er der forskel på en fond og en stiftelse?

Selvom begreberne "fond" og "stiftelse" ofte bruges om hinanden, er der en forskel. En fond er en formue med selvstændig ledelse og et specifikt formål, mens en stiftelse er en juridisk enhed, der ejer og forvalter aktiver i overensstemmelse med stifterens ønsker og formål.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis