Fondsaktiver

Fondsaktiver beskriver de værdipapirer herunder obligationer og aktier, som er blevet registreret i en værdipapircentral. Fondsaktiverne kan således udgøre forskellige procentsatser af fondens samlede aktiver. Fondsaktiv er et papir, som ikke foreligger i fysisk form, men er registreret elektronisk i den danske Værdipapircentral eller i en anden. Alle børsnoterede aktier og obligationer mv. skal registreres på denne måde.

Eksempler på fondsaktiver

  1. Aktier, som overordnet er en ejerandel i en virksomhed organiseret som et aktieselskab.
  2. Konvertible gældsbreve, som udgangspunkt er et konvertibelt gældsbrev et dokument, som giver långiveren (aktionæren) flere muligheder for indfrielse af lånet. Det kan ske med enten med tilbagebetaling i form af kontanter eller som konvertering af gælden til kapitalandele.
  3. Obligation, som overordnet er en obligation er et gældsbrev, der udstedes af en stat, et realkreditinstitut eller en erhvervsvirksomhed.

Registrering i Værdipapircentralen

I Værdipapircentralen registreres udstedelse og omsætning af danske obligationer, danske aktiver og andre fondsaktiver, der er godkendt til registrering af Finanstilsynet samt rettigheder over disse. Registreringen sker gennem en konto i Værdipapircentralen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fondsaktiver?

Fondsaktiver er defineret som omsættelige dematerialiserede/papirløse værdipapirer, der er registrerede i en værdipapircentral. Dvs. at der der ikke findes en fysisk form, men en elektronisk registeret i en værdipapircentral.

Hvor er fondsaktiverne registeret?

Fondsaktiverne er registreret i en værdipapircentral - enten en dansk eller en anden.

Hvad er en værdipapircentral?

En værdipapircentral er en finansiel servicevirksomhed som står for en digital registrering af handlen i børsnoterede aktier og obligationer.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis