Fondskode

En nummerkode for en fonds specifikke aktie- og/eller obligationspapirer, der står registeret i værdipapircentralen. Fondskoden (også kaldet en ISIN-kode) relaterer sig således til en fonds aktiver. ISIN-koden er det enkelte papirs 'navn'. Koden kan også ses ved obligationer. De forskellige obligationer har hver især en unik fondskode, som man kan bruge til at finde obligationen. På dit lånetilbud kan du se, hvilken fondskode dit lån er finansieret med.

Hvornår bruges en fondskode?

Alle danske værdipapirer, både aktier, obligationer og investeringsbeviser som er indskrevet i en værdipapircentral, har en identifikationskode som består af to bogstaver og ti tal/bogstaver. Danske værdipapirer begynder alle som hovedregel med DK.

F.eks har Carlsberg B på Københavns Fondsbørs, ISIN/fondskode: DK0010181759. Er et dansk selskab noteret på en udenlandsk børs (reguleret marked), kan de første bogstaver afvige fra DK. Det er værdipapirets hjemland, der afgør om værdipapiret er dansk eller udenlandsk. Som et andet eksempel er Novo Nordisk ISIN-kode: DK0060534915.

Kilde: skat.dk

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en fondskode?

Alle investeringsløsninger har en unik fondskode (også kaldet ISIN-kode), som du skal bruge til at finde den pågældende investering på din handelsplatform. Koden består af en 12-cifret lang kode.

Hvordan ser fondskoder ud?

Koden er en identifikationskode, der tildeles alle værdipapirer. Koden består af to bogstaver og ti cifre. I Danmark begynder fondskoderne med DK.

Hvor finder man fondskoden?

Du finder fondskoden på din købs - eller salgsnota. Har du en/eller flere aktier, der ikke er optaget til handel på et reguleret marked, vil aktien (med mindre selskabet er indskrevet i Værdipapircentralen) ikke have en fondskode. 

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis