Kapitalfond

En kapitalfond er en fællesbetegnelse for virksomheder, hvis hovedformål er investering i aktieselskaber, hvis aktier er unoterede. En kapitalfond er typisk ikke en fond, men et kommanditselskab, der køber, udvikler og sælger virksomheder i løbet af få år.

Hvad er formålet med en kapitalfond?

Formålet med en kapitalfond er at skabe en høj afkastrate for investorerne. Kapitalfondene investerer typisk i virksomheder, der er i en rivende udvikling, og som derfor har behov for større kapitalinjektioner for at kunne vokse videre.

Kapitalfondene har normalt en meget høj risiko, men også en meget høj potentiale afkast. Det er derfor kun for de mest risikovillige investorer, at kapitalfondene er interessante.

For at imødegå denne risiko, vil kapitalfonden ofte sørge for at have en aktiv rolle i de virksomheder, de investerer i. Dette kan f.eks. være i form af at have en plads i bestyrelsen eller lignende. På denne måde kan kapitalfonden have indflydelse på, hvordan virksomheden bliver drevet, og dermed minimere risikoen for at miste investeringen.

Eksempler på kapitalfonde i Danmark

  • SEB private equity
  • Nordic Capital
  • Axcel

Relaterede ord

Fondskode

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis