Kulance

Hvad betyder kulance?

Når der betales pr. kulance, er det et udtryk for betaling uden retlig forpligtelse. Det kan eventuelt være for at bevare et godt forhold til modtageren. Begrebet er ofte brugt inden for forsikringsforhold. Kulance vil typisk være et pengebeløb, som gives som hjælp til en forbruger der har oplevet en skade med et produkt, som ikke længere er dækket af garantier og reklamationer som jf. købeloven er udløbet.

Kulance i praksis

Ordet ‘kulance’ betyder overordnet ‘’imødekommendehed’’ og benyttes om de situationer, hvor butikkerne kommer kunden i møde, selvom de ikke er forpligtet. 

I praksis er det ofte i forbindelse med ombytning af varer, hvor kunden f.eks. selv er kommet til at ødelægge den. Et andet eksempel er, hvis butikken vælger at reparere en et ødelagt produkt, selvom reklamationen er udløbet. 

Hvad skal man være opmærksom på ved kulance?

En kulancereparation kan sidestilles med en ‘’gave’’ fra butikkens side. Kunden kan derfør ikke gøre mangelsbeføjelser eller andre retskrav gældende. Det kan derfor være en god ide at benytte ordene ‘’pr. Kulance i de tilfælde, hvor en kundes klage imødekommens efter et ønske om god service, men hvor virksomheden rent juridisk ikke er forpligtet til det. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder kulance?

Begrebet betyder imødekommenhed og bruges om situationer, hvor butikkerne kommer kunden i møde, selvom de ikke er forpligtede til det.

Hvornår benyttes kulanceerstatning

Forsikringsselskaber betaler undertiden kulanceerstatning. Det er ofte ud fra et ønske om at bevare et godt forhold til forsikringskunderne, selvom forsikringsselskabet ikke er forpligtet til at betale erstatning.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis