Legalisere

At legalisere betegner det, at gøre noget lovligt eller retsgyldigt. Legalisere kan også betyde, at bekræfte en offentlig myndigheds underskrift.

Hvad betyder legalisere?

Ordet betyder at give lov til eller at anerkende eller godkende noget som lovligt. Det kan være alt fra at legalisere produktion eller salg af alkohol, til at legalize narkotika eller noget helt andet. Det kan også bruges i sammenhæng med at legalisere noget, som hidtil har været ulovligt, som f.eks. homoægteskab.

Legalisering af underskrift

En legalisering kan også betyde en bekræftelse af underskriften på et dokument. Det er således kun originaler eller dokumenter med original underskrift eller digital signatur, der kan legaliseres.

Danmark tiltrådte apostillekonventionen, også kaldet Haagerkonventionen af 5. oktober 1961, den 1. januar 2007. Tiltrædelsen gør det enklere for borgere og virksomheder at få legaliseret offentlige dokumenter, som skal anvendes i udlandet.

Diskussioner i samfundet

Den danske lovgivning om legalisering af stoffer har skabt en del debat de seneste år, især med hensyn til cannabis. Flere partier har arbejdet for at lempe lovgivningen omkring stoffer, herunder cannabis, som har et potientielt medicinsk brug. Selvom der er vedtaget nye regler, er cannabis stadig klassificeret som et narkotisk stof i Danmark og er stadig underlagt visse regler.

Ud over cannabis er der også andre stoffer, der er ulovlige, herunder heroin, kokain og ecstasy. Det er stadig ulovligt at købe, sælge, anvende eller eje disse stoffer, og man bør derfor altid følge loven for at undgå fængselsstraf.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder legalisere?

Legalisering er en juridisk proces, der gør et bestemt dokument, handling eller kontrakt gyldig i henhold til lovgivningen. Legalisering kan være, at man underskriver et dokument, accepterer en kontrakt eller stempler et dokument. Når et dokument er legaliseret, betyder det, at det har lige så meget juridisk gyldighed som enhver anden form for lovgivning.

Hvordan legaliserer man noget?

Folketinget er Danmarks lovgivende forsamling, som er ansvarlig for at vedtage love og lovforslag, der skal styre Danmark. For at lovforslaget skal vedtages, skal det gennemgå en proces. Lovforslaget skal derefter diskuteres af Folketinget, hvor både medlemmer af Folketinget og andre interessenter har mulighed for at give deres mening til kende.

Hvilke dokumenter skal legaliseres?

Der er nogle dokumenter der, for at få retskraft i udlandet, skal legaliseres af Udenrigsministeriet. Kun originaler eller dokumenter med original underskrift kan legaliseres. Nogle af de dokumenter der skal legaliseres er bl.a., fuldmagter, attester og eksportdokumenter. 

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis