Markedsværdi

Markedsværdi er ensbetydende med handelsværdi.

Hvad betyder markedsværdi?

Markedsværdi er et udtryk, der refererer til den aktuelle værdi af et selskab eller en virksomhed på det åbne marked. Det er en beregning af den samlede værdi af alle de udstedte aktier i selskabet. Markedsværdi kan også referere til den samlede værdi af et investeringsfond, en sektor eller et land.

Hvordan beregnes den?

Beregningen af markedsværdien afhænger af en række faktorer, herunder virksomhedens indtjeningspotentiale, dens position på markedet og den generelle økonomiske situation. Tallet beskriver hvor meget virksomheden er værd. Formlen for at finde markedsværdien er således:

Markedsværdi = Antal udestående aktier * aktiekursen

Hvad bruges markedsværdien til?

Markedsværdi bruges ofte til at sammenligne selskaber inden for samme branche eller sektor. En virksomhed med en højere markedsværdi anses generelt for at være mere værdifuld og succesfuld end en med en lavere markedsværdi. For aktier og obligationer handlet på de finansielle markeder bruges seneste handlede kurs til udregning af markedsværdien.

Hvorfor er markedsværdien vigtig?

Markedsværdien af en virksomhed er en af de vigtigste faktorer inden for finansverdenen. Det er et udtryk for, hvor meget markedet vurderer virksomheden til at være værd. Markedsværdien beregnes ved at gange antal aktier i omløb med aktiekursen. Her er nogle af de vigtigste grunde:

  1. Investorerne bruger markedsværdien til at vurdere en virksomheds værdi: Investorer bruger markedsværdien til at vurdere en virksomhed og beslutte, om det er en god investering. En høj markedsværdi indikerer normalt, at investorerne tror på virksomhedens vækstpotentiale og dens evne til at generere indtægter og overskud i fremtiden.
  2. Markedsværdien er en faktor i handel af aktier: Markedsværdien af en virksomhed er en vigtig faktor i handel af aktier.

Relaterede ord

Agreed Document

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder markedsværdi?

Markedsværdien på en virksomhed er det beløb, som du skal betale, hvis du købte hele virksomheden på én gang. Tallet henviser således til, hvor meget virksomheden er værd.

Hvornår benyttes markedsværdien?

Tallet kan bl.a. benyttes i fundamentale analyser, da den beskriver virksomhedens værdi. For at se en virksomheds prissætning, kigger man på markedsværdien. Det er ikke alene virksomhedens aktiekurs der beskriver virksomhedens værdi.

Hvad betyder enterprise value?

Enterprise value er et selskabs totale værdi  inklusiv nettogæld, kontanter, associerede selskaber mm.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis