Mellemskat

Hvad er mellemskat?

Mellemskat er en del af det danske skattesystem. Det er en progressiv skat, hvilket betyder, at skatteprocenten stiger i takt med indkomsten. Den kommer i spil, når man har en årlig personlig indkomst, der overstiger et vis beløb, som reguleres hvert år. Dette beløb kaldes bundgrænsen for mellemskat.

Mellemskattens rolle i det danske skattesystem

Den er et vigtigt element i det danske skattesystem. Den fungerer som et middelniveau mellem bundskat og topskat, og er designet til at sikre, at de, der tjener mere, bidrager mere til det offentlige budget. Denne progressive beskatning hjælper med at opretholde en rimelig indkomstfordeling i samfundet.

Dens satser og bundgrænser justeres ofte i forbindelse med skattereform eller finanslov. Dette sikrer, at skattesystemet kan tilpasse sig ændringer i økonomien og i indkomstniveauerne.

Beregning

Den beregnes på baggrund af den skattepligtige indkomst, der overstiger bundgrænsen for mellemskat. Denne indkomst inkluderer ikke kun løn, men også andre indtægter som for eksempel udlejning, aktieindkomst og visse typer af pensioner.

Skatten betales kun af den del af indkomsten, der ligger over bundgrænsen for skatten, og ikke af hele indkomsten. Det er vigtigt at bemærke, at den kommer oveni bundskatten, så en del af indkomsten beskattes både med bundskat og mellemskat.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis