Mora

Hvad er mora?

Mora er ofte anvendt betegnelse i juraen for forsinkelse. Det betyder således ikke blot forsinkelse, men også den berettigede forventning om, at der skal ske en handling. Den kan derfor også beskrives som en rettighed, der følger af en forventning.

En forventning om, at der skal ske en handling, kan for eksempel være en forventning om, at man skal modtage et produkt, som man har bestilt. Hvis den forventede handling ikke sker, kan man sige, at der er mora på handlingen.

Det er således ikke kun en betegnelse for forsinkelse, men også en betegnelse for den berettigede forventning om, at der skal ske en handling.

Mora som rettighed

Det er ikke kun en betegnelse, men også en rettighed. Rettigheden følger af den forventning, der er til, at der skal ske en handling.

Mora giver den forventede en ret til at kræve, at den forventede handling sker, eller at der ydes erstatning for den manglende handling.

Eksempler

Der kan være mange forskellige eksempler på, hvornår der er mora på en handling. Nogle af de mest almindelige eksempler er:

  • En forventning om, at man skal modtage et produkt, som man har bestilt
  • En forventning om, at der skal ydes en service
  • En forventning om, at der skal betales en regning
  • En forventning om, at man skal modtage et dokument, f.eks. en faktura
icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis