Opfindelseshøjde

Opfindelseshøjde indebærer kravet om, at en opfindelse adskiller sig væsentligt fra det hidtil kendte, således, at der opnås patentret. Begrebet bruges således inden for patent-området. Patent- og Varemærkestyrelsen forlandet, at der skal være en nyhed i opfindelsen, før der kan udstedes patent. Herudover kræves der også opfindelseshøjde af opfindelsen.

Når opfindelsen skal have en opfindelseshøjde, betyder det, at den skal ligge ud over der, der er nærliggende for en gennemsnitligsfagmand på området.

Tre betingelser for at patentere sin opfindelse

  1. Opfindelsen skal være ny: den må ikke være offentliggjort i Danmark eller andre steder.
  2. Den skal have opfindelseshøjde: opfindelsen skal adskille sig væsentligt fra eksisterende løsninger og opfindelser på området.
  3. Den skal kunne udnyttes industrielt før at kunne få patentret.

Relaterede ord

Carry forward

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder opfindelseshøjde?

Opfindelseshøjde betyder at opfindelsen skal adskille sig væsentligt fra eksisterende løsninger og opfindelser på området. Det vil sige, at opfindelsen skal være udtryk for en nytænkning i metodisk eller teknisk henseende i forhold til den kendte teknik.

Hvad kan man bruge patent til?

Du kan vælge at beskytte din opfindelse med enten et patent eller en brugsmodel. Patenter gælder i op til 20 år, men det kan godt tage 1-3 før man får en endelig godkendelse af sit patent.

Hvordan ansøger man om patent til sin opfindelse?

Hvis du ønsker at ansøge om patent på en opfindelse, skal du indsende din ansøgning til Patent- og Varemærkestyrelsen. Du kan indlevere din ansøgning elektronisk via Patent- og varemærkestyrelsens hjemmeside.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis