Personbog

Personbog betegner dokumenter vedrørende en persons rådighed over løsøre eller hans formue i almindelighed, som begæres tinglyst og indføres i dagbogen og dermed i personbogen. Personbog føres af Tinglysningsretten. Personbogen er kort fortalt et landsdækkende register og en del af tinglysningssystemet. Her tinglyses og registreres bl.a. ægtepagter og udlån mod sikkerhed i en genstand.

Hvad registreres i Personbogen?

Personbog indeholder oplysninger om:

  • tinglyste kreditorrettigheder over løsøre (der ikke er motorkøretøjer),
  • virksomhedspant, fordringspant, pantsætningsforbud, høstpant og forpagtningskontrakter.

Personbogen indeholder tillige oplysninger om:

  • ægtepagter, værgemål, bosondringer, rådighedsbegrænsning, rådighedsfratagelse samt beslaglæggelser.

Har du rettigheder over et motorkøretøj, skal dette ikke registreres i Personbogen, men derimod Bilbogen.

Hvordan registreres ting i Personbog?

Når du skal registrere en rettighed i Personbogen, gør du det på Tinglysning.dk. Al tinglysning af rettigheder foregår på denne hjemmeside. Her er det muligt at tinglyse i Tingbogen (fast ejendom), Bilbogen, Andelsboligbogen og Personbogen.

Tinglysning.dk kan du bl.a. undersøge og lave en forespørgsel med og uden et login, om en vis genstand har pant registreret. Når du registrerer en rettighed i Personbogen, skal du være opmærksom på, at pantet udløber efter 10 år. Du skal dermed huske at forny registreringen, hvis den stadig skal gælde. Dette gælder ikke ægtepagter og afgørelser om værgemål.

Hvad koster det?

Forespørgsler i Personbogen er gratis. Hvis du derimod ønsker at registrere nogle rettigheder, koster det penge. Hvis du skal registrere et pantebrev koster det 1,5 pct. af det pantsikrede beløb + en fast tinglysningsafgift på 1.850 kr. Hvis det er underpant, skal der ikke betales afgift. Hvis det er en ægtepagt, koster det “kun” selve afgiften på de 1.850 kr.

Relaterede ord

Indirekte skat

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en personbog?

Personbogen indeholder oplysninger om tinglyste kreditorrettigheder over løsøre, virksomhedspant, fordringspant, pantsætningsforbud, høstpant og forpagtningskontrakter.
Bogen indeholder tillige oplysninger om ægtepagter, værgemål, bosondringer, rådighedsbegrænsning, rådighedsfratagelse samt beslaglæggelser.

Hvordan foretages en forespørgsel i Personbogen? 

Forespørgsler foretages gennem Tinglysning.dk, hvor der vælges ‘’Forespørgsel med log ind’’. Vælges ”Forespørg uden log ind” kan der kun søges på fuldt navn og fødselsdato eller cvr-nr. Domstolen.dk har udarbejdet en guide, som du nemt kan følge, hvis du ønsker at lave en forespørgsel. 

Hvad koster det?

Når en ægtepagt skal tinglyses i Personbogen, er der en tinglysningsafgift kr. 1.850 kr. (2023-sats). Forespørgsler er dog gratis.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis