Retskreds

Retskreds er et område, der afgrænser en domstols virkekreds/værneting. Danmark blev inddelt i egentlige retskredse i forbindelse med den store retsreform i 1919, hvor politi- og retsvæsen blev adskilt. Den 1. januar 2007 trådte en ny omfattende reform af retskredsinddelingen i kraft. En retskreds er det område, der hører til en bestemt domstol. Det er typisk bestemt ud fra det geografiske område, men kan også, i andre tilfælde, bestemmes ud fra sagstypen. Danmark er i dag inddelt i 24 retskredse:

Retskredse i Danmark

Færøerne udgør én retskreds, mens Grønland er opdelt i fire retskredse svarende til de fire grønlandske kommuner.

Kilde: Domstol.dk

Hvordan finder man sin retskreds?

Man kan finde retskredsen, ved at indtaste sin adresse, hvorefter den nærmeste retskreds kommer frem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en retskreds?

En retskreds er det område, der hører til en bestemt domstol. Det er typisk bestemt ud fra det geografiske område, men kan også være bestemt ud fra sagstypen. For at finde din retskreds i Danmark kan du anvende linket: www.domstol.dk

Hvor mange retskredse er der i Danmark?

Fra 1. januar 2007 inddeles Danmark i 24 kredse.

Hvilke tre niveauer har domstolssystemet?

Domstolssystemet har tre niveauer: Højesteret (som har sæde i København). To landsretter (Østre og Vestre, med sæde i hhv. København og Viborg) og 24 byretter.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis