Skadesløsbrev

Et skadesløsbrev er et pantebrev, hvorved der gives sikkerhed for, hvad udstederen måtte blive panthaveren skyldig.

Hvad er et skadesløsbrev?

Et skadesløsbrev er en af de mange måder, hvormed du kan etablere pant. Herefter kan du som eller din virksomhed tilbyde dine kreditorer – oftest bank – som sikkerhed for kredit – til køb af maskiner eller driftsmidler. Et skadesløsbrev vil også være relevant, hvis du for eksempel skal købe bolig. Et skadesløsbrev er en type pantebrev, der giver sikkerhed til kreditoren.

Skadesløsbrevet kun er tilknyttet gældsforholdet mellem dig og din kreditor. Hvis du vil bruge brevet for en ny kreditor, skal der laves et nyt skadesløsbrev, som skal tinglyses igen.

Hvad skal brevet indeholde?

Skadesløsbrevet skal indeholde:

  • En angivelse af en debitor (pantsætter) og en kreditor (panthaver)
  • En beskrivelse af, hvad der gives sikkerhed i – en fast ejendom, en bil eller andre genstande - og afhængigt af, hvilke genstande, der er tale om, gennemføres tinglysning i enten Tingbog, Personbog eller Bilbog

Ved fast ejendom, bliver skadesløsbreve kan blive udstedt af ejeren af en ejendom, som derved giver kreditor sikkerhed for et lån op til et maksimumbeløb. Dette maksimumsbeløb er loftet for hvad skadesløsbrevet kan sikre.

Muligheden for gældsudvidelse

Udgangspunktet er, at man altid kan udvide gælden i et skadesløsbrev, hvis der er ledig plads. Ledig plads betyder, at din gæld ikke har ramt maksimumsbeløbet for skadesløsbrevet. Overstiger din gæld maksimumsbeløbet for skadesløsbrevet, har din kreditor ikke sikkerhed for den del af gælden, som er oversteget.

Hvis du ønsker at udvide din gæld, kan du bl.a. gøre dette ved at tage mere af kassekreditten

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder skadesløsbrev?

Et pantebrev der udstedes med det formål at dække et løbende gældsmellemværende, såsom en kassekredit eller en alskyldserklæring. Brevet giver kreditor sikkerhed for en gæld, hvis størrelse ikke er endeligt fastsat. 

Hvad indeholder skadesløsbrevet?

Skadesløsbrevet indeholder bl.a. en beskrivelse af, hvad der gives sikkerhed i. Det kan være fast ejendom, en bil eller andre genstande. Afhængigt af, hvilke genstande, der er tale om, gennemføres tinglysning i enten Ting-, Person- eller Bilbogen. 

Hvad er fordelen ved at skadesløsbrev?

En af fordelene ved skadesløsbrevet er, at du ikke behøver stifte nye pantebreve, hvis du har behov for at låne flere penge fra kreditor. Det betyder, at brevet kun er tilknyttet dit og kreditors gældsforhold.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis