Stedlig kompetence

Stedlig kompetence er et udtryk for, at en myndighed eller domstol kan behandle en sag under hensyn til dens geografiske tilhørsforhold.

Relaterede ord

Mellemskat

Ofte stillede spørgsmål

Hvad forstås ved stedlig og saglig kompetence?

Stedlig kompetence er den kompetence, der kræves for at afgøre en sag på et specifikt sted. Offentlige myndigheder kan have saglig kompetence til at behandle en sag, men ikke nødvendigvis stedlig kompetence. Dette gælder, når myndigheden ikke har beføjelse over det sted, hvor sagen finder sted. Stedlig og saglig kompetence definerer de forskellige beføjelser forbundet med at afgøre en sag.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis