Strike-kurs

En strike-kurs kaldes også for en udnyttelseskurs. Begrebet bruges oftest om den kurs, som en medarbejder kan udnytte sine tegningsretter (warrants eller aktieoptioner) til efter afslutningen på vesting-perioden.

En strike-kurs er oftest lavere en markedskursen, da hensigten er at give medarbejderen eller modtageren af tegningsretten en kursgevinst ved udnyttelsen af sine tegningsretter.

Hvad er en strike-kurs?

Når en medarbejder eller aktieejer har tegningsretter, så kan de udnytte deres tegningsretter til at købe nye aktier til en fastsat kurs, som kaldes en strike-kurs.

Strike-kursen er oftest lavere end den aktuelle markedskurs, da formålet med at have tegningsretter er at skabe kursgevinst for tegningsrettens ejer.

En strike-kurs kan også kaldes en udnyttelseskurs.

Spørgsmål og svar

Hvordan bruges denne kurs?

Denne kurs bruges, når man har tegningsretter og vil udnytte disse. Kursen er oftest lavere end den aktuelle markedskurs, hvilket giver tegningsrettens ejer kursgevinst.

Hvorfor er denne kurs ofte lavere end markedskursen?

Fordi formålet med at have tegningsretter er at skabe kursgevinst for tegningsrettens ejer.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis