Tinglysningsafgift

Tinglysningsafgift er en afgift til staten for tingysning af dokumenter.

Hvad er tinglysningsafgift?

Tinglysningsafgift er en skat, som betales af købere og sælgere af fast ejendom. Det er en afgift, der skal betales til staten, når en ejendom overdrages fra en ejer til en anden. Det er designet til at hjælpe med at finansiere tinglysningen af ejendomme, som er en vigtig del af den juridiske proces ved køb og salg af fast ejendom. Afgiften er baseret på ejendommens værdi og kan variere fra stat til stat.

Hvordan betales tinglysningsafgift?

Tinglysningsafgift skal betales, når ejendommen er blevet overdraget. Det er normalt køberen, der er ansvarlig for at betale afgiften, men det kan også være sælgeren. Afgiften skal betales til tinglysningen, og det kan gøres ved at indbetale det nødvendige beløb på en bankkonto eller ved at betale med et kredit- eller betalingskort.

Hvad koster tinglysning?

Man tinglyser skøder og pant i fast ejendom (Tingbogen for fast ejendom), pant og restgæld i biler (Tinglysning i bilbogen), pant og udlæg i en andelsbolig (Andelsboligbogen), eller personlige forhold (Personbogen).

Skøde: En tinglysningsafgift på et skøde består af 2 dele:

  1. En fast afgift
  2. En variabel afgift

Den faste del af tinglysningsafgiften på et skøde udgør kr. 1.850 (pr. 1. januar 2023).

Den variable del af tinglysningsafgiften skal ifølge reglerne beregnes forskelligt, afhængig af hvilken type handel der er tale om.

Skilsmisse: Ved skilsmisse, hvor der foreligger en bevilling fra Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen), kan man nøjes med en tinglysningsafgift på kr. 1.850. Man sparer således den variable del af afgiften

Ægtepagter: Her koster tinglysningen 1850 kr.

Kilde: Domstol.dk

Hvordan betales tinglysningsafgift?

Afgiften betales elektronisk via Tinglysningsrettens system i forbindelse med anmeldelse af dokument til tinglysning. Der kan anvendes betalingskort. det er anmelder af dokumentet der har mulighed for at betale afgiften.

Relaterede ord

Foreløbige love

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis