Har du lavet en fremtidsfuldmagt hos Lexly, så skal du være opmærksom på at den ikke er juridisk gyldig, før den er underskrevet digitalt gennem Tinglysningens system og efterfølgende godkendt af en notar. Her guider vi dig til, hvordan du får det klaret.
Underskrift
Trin 1: Gå ind på Tinglysning.dk
Trin 2: Log ind med MitID.
Trin 3: Tryk på ‘‘Opret fremtidsfuldmagt’’.
Trin 4: Udfyld nedenstående oplysninger:
Udfyld din retskreds samt fuldmagtsgivers og fuldmagtshavers oplysninger. Fuldmagtsgiver er opretshaveren af dokumentet. Fuldmagtshaver er den, man ønsker at give fuldmagten til.
Husk at trykke “Tilføj”, når du har indtastet cpr-nr og navn.
Ved fuldmagtens indhold (fra Tinglysning.dks egen hjemmeside): Her skal det angives hvilke forhold fuldmagtsgiver ønsker at give fuldmagt til. Det kan være fuldmagt til økonomiske og/eller personlig forhold. Evt. begrænsninger i fremtidsfuldmagten skal også anføres under indhold, fx hvis fremtidsfuldmagten er begrænset til at angå enkelte forhold eller er afgrænset til en del af fuldmagtsgivers forhold. Der må ikke anføres personnumre i tekstfeltet, alene fulde navn og fødselsdato.
Trin 5: Tryk på ‘’Dokumenter der kan underskrives’’.
Trin 6: Her finder du din fremtidsfuldmagt. Tryk på nedenstående for at underskrive.
Trin 7: Underskriv med MitID
Hos notaren
Du gyldiggør din fremtidsfuldmagt ved at få den bekræftet hos en notar. Notaren kan du finde i din nærmeste byret og kræver en tidsbestilling, som du kan foretage her. Notarens opgave er at sikre at du er den rigtige person, som fremtidsfuldmagten drejer sig om, og at du kender indholdet i fremtidsfuldmagten. Notaren er altså vidne til, at det er dig, der underskriver din fremtidsfuldmagt.
Når du har fundet din nærmeste byret, følger du blot de trin som hjemmesiden viser.
Hvad skal jeg medbringe til notaren?
- ID i form af offentlig udstedt billedlegitimation – dvs. pas eller kørekort
- Fremtidsfuldmagten
- 300 kr. i retsafgift
Hvordan træder fremtidsfuldmagten i kraft?
Imens du stadig er i stand til at tage vare på dig selv, ligger fremtidsfuldmagten gemt i Fremtidsfuldmagtregistret.
Så snart du ikke længere kan tage vare på dig selv, kan du henvende dig til Familieretshuset og bede dem om at sætte fuldmagten i kraft. Er du ikke selv i stand til dette, er det dine fremtidsfuldmægtige, som henvender sig til Familieretshuset for dig og beder dem vurdere, om det er nødvendigt at fremtidsfuldmagten bliver aktiveret. I så fald skal de fremtidsfuldmægtige lave en anmodning og medbringe en lægeerklæring om din tilstand. Derudover skal de underrette de nærmeste pårørende om anmodningen.
Hvis du vil sætte en fremtidsfuldmagt i kraft
Hvis fuldmagtsgiver ikke længere kan varetage sine forhold og egne interesser, som fremtidsfuldmagten omfatter, kan man ansøge om en ikraftsættelse af fremtidsfuldmagten. Hvad du skal gøre før, under og efter ansøgningen kan du blive klogere på gennem Familieretshusets hjemmeside. Her kan du også finde den anmodning du skal udfylde i forbindelse med ikraftsættelsen.
Du skal sammen med indsendelsen af ansøgningen:
- Indsende en lægeerklæring vedrørende fuldmagtsgivers aktuelle helbredsforhold. (Blanketten til lægeerklæring finder du her)
- Betale et gebyr til Familieretshuset. Gebyret er for tiden på 1.010 kr. (2023) og tilbagebetales ikke, hvis fremtidsfuldmagten ikke sættes i kraft.
Volder underskriften problemer?
Hvis du har problemer med at underskrive, skal du kontakte Tinglysningen.
Tinglysningens hotline:
Telefon: 7022 1800, mandag-fredag kl. 10.00-15.00.
Kontaktformular: Tinglysningen har også en kontaktformular, du kan bruge, som muligvis kan svare på dine spørgsmål.