Jurist i ansættelsesret

Skal du bruge en jurist med speciale i ansættelsesret, så lad Lexly rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

 • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
 • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af Lexly.
 • Opret på 2 min og modtag tilbud.

priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Telia
Logo Gjensidige
Logo Airtame
Logo Billetto
Logo Føljeton

Lexly er et moderne og prisvenligt alternativ til traditionelle advokater og advokatfirmaer. Du kan læse mere om forskellen på advokat og jurist her.

Lexly matcher ethvert advokatfirma og samler alt på 1 digital rådgivningsplatform til en bedre pris og med et stærkere resultat. Vi har adskillige rådgivere på vores platform, der er specialister i ansættelsesret, og de sidder klar og venter på at hjælpe dig i mål med din ansættelsesretlige problemstilling.

Hos Lexly har vi på vores digitale platform samlet over 100 specialiserede rådgivere, der kan bistå dig inden for mange retsområder - også inden for ansættelsesretten.

Er du arbejdstager? Vi rådgiver bl.a. om:

 • Rådgivning iht. gennemgang af ansættelseskontrakt
 • Rådgivning iht. gennemgang af ansættelsesklausuler
 • Rådgivning om opsigelse
 • Rådgivning om ansættelse uden kontrakt

Er du arbejdsgiver? Vi rådgiver bl.a. om:

 • Rådgivning om udarbejdelse af ansættelseskontrakt
 • Rådgivning om ligebehandling
 • Udfærdigelse af lejekontrakter
 • Forhandling og indgåelse af erhvervslejekontrakter
 • Bistand i forbindelse med opsigelse eller ophævelse af lejer.

Hvad er ansættelsesret?

Man bør som arbejdsgiver altid være opmærksom på ansættelses- og arbejdsretten, og særligt inden for disse retsområder, kan det være en god ide at søge juridisk rådgivning herom. Arbejdsretten regulerer et af de vigtigste forhold på en arbejdsplads, nemlig arbejdsgiver-arbejdstager forholdet, og det er derfor en god ide at sikre sig, at ens virksomhed handler i overensstemmelse med de arbejdsretlige regler og principper.

Lexly har stor ekspertise inden for alle områder, der vedrører forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager, herunder også områdeer, der vedrører medarbejderlignende forhold.

Ønsker du juridisk rådgivning i relation, hvordan du opsiger en medarbejder, eller ønsker du som medarbejder rådgivning om, hvordan du forhandler en ansættelsesaftale, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du en tilhørende ansættelseskontrakt, skal denne vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen.

Kom i gang med det samme

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i ansættelsesret. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for.

Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig. Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventninger, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger, der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling. Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er ansættelsesret?

Ansættelsesretten regulerer forholdet mellem arbejdsgiver og den enkelte medarbejder. Retten bygger på en række lovfæstede rettigheder og uskrevne retsprincipper. Hvis du skal ansætte en medarbejder, er det vigtigt at være opmærksom på alt relevant lovgivning.

Hvad kendetegner det ansættelsesretlige område?

Området kan være vanskeligt at navigere i, da der ofte kommer nye regler. Ansættelsesrette er nemlig kendetegnet ved at være et dynamisk juridisk område, der konstant er i udvikling på både lovgivningsniveau og inden for retspraksis. Retspraksis kommer bl.a. fra de ordinære danske domstole, arbejdsretten, EU-Domstolen, faglige voldgiftsretter og administrative klagenævn.

Hvor finder jeg lovgrundlaget for en ansættelse?

Ansættelsesret er baseret på lovgivning, der både er national f.eks funktionærloven og udspringer af EU-retten (for eksempel ansættelsesbevisloven, deltidsloven, lov om tidsbegrænsede ansættelser og udstationeringsloven). Som almindelig arbejdsgiver eller arbejdstager kan det derfor være vanskeligt at navigere i det rette retsgrundlag.