Baggrund

Agentaftale

En agentaftale til at regulere forholdet mellem din virksomhed og en sælger, som skal sælge din virksomheds produkter.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
599 kr.
Med jurist
Fra 5.388 kr.

Pris

599 kr.

Ekskl. moms

Opret agentaftale Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en agentaftale?

En agentaftale (også kaldet en agenturaftale) er en aftale mellem to parter, hvori en sælger (agenten) og en virksomhed (agenturgiver) aftaler, at sælger opnår retten til at forhandle virksomhedens produkter i et bestemt område under visse betingelser. Der er for agenten og virksomheden ikke tale om et ansættelsesforhold, og derfor skal der i stedet tages højde for en aftale, der alene beskriver samarbejdet.

For en producent, der indgår en agentaftale med en handelsagent, vil producenten overlade det til handelsagenten at handle i producentens navn og for producentens regning. Dette indebærer dog, at man som producent skal acceptere alle salgsaftaler formidlet af handelsagenten, medmindre andet er aftalt.

For en forhandler, der indgår en agentaftale, er man som handelsagent ansvarlig for at formidle salget mellem producent og slutbruger. Typisk handler forhandleren i producentens navn og for producentens regning, men det betyder også, at forhandleren ikke bestemmer pris og betingelser, da producenten skal acceptere salget.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

I agentaftalen er et af de vigtigste punkter at tage stilling til eksklusivitet. Eksklusivitet vil indebære, at agenten/forhandleren har en eksklusiv ret til at sælge de af aftalen omfattede produkter indenfor den angivne kundekreds og det angivne geografiske område.

Eksklusiviteten kan så være mere eller mindre begrænset af andre bestemmelser i aftalen. Dette kan være tilfældet for agenturgivers/leverandørens ret til at sælge fra webshop, konceptbutikker og lignende.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med vores smarte dokumentgenerator kan du nemt lave din egen digitale agentaftale lynhurtigt. Vi stiller dig nogle spørgsmål, som du skal besvare – og på baggrund af dine svar, skræddersyr vi agentaftalen, så de passer til dine behov. Efterfølgende kan du frit redigere den, underskrive digitalt og downloade den som PDF.

Har du specifikke spørgsmål til agentaftalen, eller skal du have juridisk hjælp bliver skræddersyet på et mere specifikt plan, kan du altid tilkøbe hjælp og rådgivning fra en af vores mange juridiske eksperter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en agentaftale?

En agentaftale er en aftale mellem en sælger (agenten) og en virksomheden. Agenten kan handle på vegne af en producent i dennes navn og regning. Agenten fungerer som selvstændig erhvervsdrivende og arbejder for at sælge en virksomheds produkter.

Hvad er fordelen ved at benytte en handelsagent?

En handelsgent vil typisk have større kendskab til markedet og potentielle kunder og vil have til opgave at identificere disse. Det vil typisk være en fordel at benytte en handelsagent for at komme hurtigst muligt i gang med salget på samt udnytte kendskabet til kunderne.

Skal man udarbejde en agentaftale?

Når man indgår en aftale med en agent, er det vigtigt at få styr på agentaftalen. Aftalen har til formål at beskrive rammerne og rollefordelingen mellem jer. Samtidig er du bedre stillet, hvis der skulle opstå tvister i samarbejdet. Hos Lexly kan vi hjælpe dig med udarbejdelse af aftalen samt indholdet.

Lav online
599 kr.
Med jurist
Fra 5.388 kr.

Pris

599 kr.

Ekskl. moms

Opret agentaftale Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis