
Stiftelsesdokument
Et stiftelsesdokument er et dokument, der bruges i forbindelse med stiftelsen af et kapitalselskab. Det regulerer de forhold, der vedrører selve stiftelsen af selskabet samt selskabets forhold – og skal derfor ses i sammenspil med selskabets vedtægter. Dokumentet er altså et af hovedokumenterne i selskabsstiftelsen og indeholder de vigtigste oplysninger og informationer, der relaterer sig til selskabet.
Ved at besvare vores spørgsmål i dokumentgeneratoren, kommer du igennem alle vigtige juridiske forhold ved selve selskabsstiftelsen, og du sikrer dig dermed et gratis stiftelsesdokument, der er 100% juridisk gyldigt og korrekt.
Pris
99 kr.
Ekskl. momsÉt step i vejen mod dit nye CVR-nummer.
Opret stiftelsesdokument nu Betaling først til sidst- Svar på spørgsmålene i vores online formular.
- På kun 10 min at får du et
juridisk korrekt dokument. - Lav ændringer i
dokumentet eller hent
det som PDF.
Hvad skal et stiftelsesdokument indeholde?
Der er ifølge lovgivningen en række krav til, hvilke typer informationer der skal anføres i et stiftelsesdokument, herunder navnene på stifterne, selskabets navn, fordelingen af ejerskab samt et foreløbigt udkast til selskabets vedtægter. Derfor vælger nogle virksomheder at kombinere stiftelsesdokumentet med selskabets vedtægter.
Når stiftelsedokumentet er udfyldt med de korrekte informationer, skal stiftelsesdokumentet samt vedtægterne registreres hos Erhvervsstyrelsen. Har du brug for hjælp til at få udarbejdet vedtægter, kan du også finde dem til download her hos Lexly.
Hvad skal stiftelsesdokumentet indeholde?
Når du stifter et selskab (ApS eller A/S), er der krav til udformelse af stiftelsesdokument i selskabsloven. Dokumentet skal bl.a. indeholde oplysninger om stifteren, selskabets vedtægter m.m. Som udgangspunkt skal stiftelsesdokument som minimum indeholde:
- Stifterens navn, bopæl samt CVR-nummer (stiftere kan både være privatpersoner eller andre selskaber).
- Beskrivelse af tegningskursen for anparter eller aktier.
- Tidsfrister for hvornår anparterne/aktierne skal være købt og hvornår betalingen skal være indbetalt.
- Dato for selskabets retsvirkning og regnskabsmæssig virkningsdato.
- Stiftelsesomkostninger i forbindelse med stiftelse, f.eks. til rådgiver eller revisorer.
- Dato og underskrift for alle stifterne.
- Vedtægter - herunder selskabets kapital og formål m.m.
Hvordan kommer jeg i gang?
Med Lexlys smarte dokumentgenerator kan du selv generere dit eget skræddersyede stiftelsesdokument fra bunden og underskrive det online. Dokumentet er efter oprettelsen gemt på din profil, hvor du frit kan dele, downloade og opbevare det efter behov.
Du har efterfølgende mulighed for at tilkøbe en gennemgang, tilpasning eller anden hjælp fra vores juridiske eksperter. Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.
Ofte stillede spørgsmål
Stiftelsesdokumentet fungerer som den aftale, som en eller flere stiftere skriver under på, for at stifte et selskab. Dokumentet fungerer som grundlaget for stiftelsen og er et krav hvis du ønsker at stifte et ApS eller A/S.
Selskabsloven stiller en række krav til, hvilke oplysninger dit selskabs stiftelsesdokument skal indeholdstiftelsesdokumentet skal indeholde. Dokumentet skal bl.a. indeholde oplysninger om stifterne, beskrivelse af tegningskurs, tidsfrister for køb af anparter og aktiver m.m.
Stiftelsesdokumentet skal være dateret og underskrevet af alle stiftere, før du skal registere selskabet. Registreringen foregår på Virk.dk, hvor du skal vedhæfte stiftelsesdokumentet og selskabets vedtægter. Dette skal ske senest 2 uger efter at dokumenterne er underskrevet.
Pris
99 kr.
Ekskl. momsÉt step i vejen mod dit nye CVR-nummer.
Opret stiftelsesdokument nu Betaling først til sidst- Svar på spørgsmålene i vores online formular.
- På kun 10 min at får du et
juridisk korrekt dokument. - Lav ændringer i
dokumentet eller hent
det som PDF.