Baggrund

Juridisk rådgivning om børnetestamenter

Er du enlig forældre eller ønsker du blot at sikre dine børns fremtid, hvis du/I skulle gå bort? Du kan med fordel oprette et børnetestamente, så du sikrer dine børns trives og vilkår, hvis uheldet skulle være ude. Lad Lexly hjælpe dig med udarbejdelsen.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er et børnetestamente?

En børnetestamente er et dokument, der specificerer, hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn, hvis noget skulle ske med dig inden barnet fylder 18 år. Det er særligt vigtigt at have en børnetestamente, hvis du er enlig forælder, da der ellers ikke er nogen, der automatisk vil få forældremyndigheden.

Børnetestamentet kan også være vigtigt, hvis du har børn fra et tidligere forhold. Den biologiske forældre har ikke nødvendigvis forældremyndigheden, hvis du ikke har givet dem dette i et dokument. Der er omvendt også mulighed for, at fravælge at den biologiske forældre for forældremyndigheden over barnet, hvis du ikke tænker det er i barnets interesse. Det kunne være relevant hvis barnet har begrænset kendskab til anden anden forældre eller af sundhedsmæssige årsager.

Derudover er det en god idé at have en børnetestamente selvom du har en partner. Der altid er en risiko for, at I begge to skulle blive ude af stand til at passe på børnene.

Hvorfor oprette et børnetestamente?

Der er ikke mange forældre der ønsker at afgå ved døden inden ens barn er blevet 18 år - dog kan man ikke forudse livet. Hvis du ønsker at have medbestemmelse over, hvad der skal ske med dit barn hvis du afgår ved døden, kan du med fordel oprette et børnetestamente. Børnetestamentet er ekstra relevant for dig som har forældremyndigheden alene. Hermed får du indflydelse på hvor barnet ender, hvis uheldet skulle være ude. Uden børnetestamente er det Familieretshuset der afgør, hvem der skal have forældremyndigheden over dit barn. Med et børnetestamente gør du det nemmere for Familieretshuset at træffe den bedste beslutning for din(e) barn/børn.

Hvordan laver man en børnetestamente?

Man laver et børnetestamente ved at udarbejde et dokument. Her specificerer man, hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn, hvis du ikke længere er i live. Det er en god idé at have flere navne på dette dokument, da der altid er en risiko for, at den første person ikke kan eller vil passe på børnene.

Du har mulighed for at underskrive børnetestamentet for en notar i byretten, hvor du skal bestille tid. Hvis du vælger at underskrive for en notar, er du sikker på at Familieretshuset for kendskab til erklæringen. På den baggrund kan Familieretshuste følge dine ønsker, hvis uheldet skulle være ude. Du kan også vælge at gemme erklæringen et sted, hvor du tænker det bliver fundet, hvis du skulle afgå ved døden.

En børnetestamente er et vigtigt dokument for alle forældre. Du sikrer, at dine børn altid vil være i trygge hænder, hvis noget skulle ske med dig.

Hvad skal der stå i en børnetestamente?

Der skal stå alle relevante oplysninger om, hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn, hvis du ikke længere er i live. Dette er f.eks. CPR-nummer, adresse, hvordan denne person er bedst egnet til dine børn og andre relevante oplysninger. Der er muligt for at indsætte flere navne, hvis førstevalget ikke er mulighed for at påtage sig ansvaret for dit barn.

Dette kan være en anden familiemedlem, en ven eller bekendt, eller et professionelt omsorgsorgan som du kan nedskrive i dokumentet. Derudover skal der også stå, hvilken type omsorg og opdragelse du ønsker for dine børn, hvis du ikke længere er i live. Det kan bl.a. omfatte ting som religiøs opdragelse, uddannelse, ophold og boligforhold.

Du bør også skrive, hvis der er nogen særlige forhold, som du ønsker, skal tages hensyn til i forhold til dine børn.

Børnetestamentet skal være skrevet af dig selv, og det er en god idé at få det tjekket af en jurist, for at sikre at det er i overensstemmelse med dine ønsker og forventninger.

Lad Lexly hjælpe dig med børnetestamentet

Har du brug for hjælp og vejledning om dit barns børnetestamente? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Er der mulighed for at ændre eller fortryde et børnetestamente?

Du har mulighed for at annullere og ændre børnetestamentet til enhver tid, med mindre testamentet er gjort uigenkaldeligt. Hvis du har oprettet børnetestamentet i byretten, skal du få det ændret eller annulleret der.

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente fungerer som en erklæring fra en eller begge forældre om, hvem der skal tage sig af børnene, hvis forældrene afgår ved døden inden barnet er fyldt 18 år. I testamentet kan du bl.a. bestemme, hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn.

Hvorfor oprette et børnetestamente?

Med et børnetestamente har du mulighed for at have indflydelse på, hvem der overtager forældremyndigheden, hvis du skulle afgå ved døden. Testamentet kan være særligt relevant for enlige forældre.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis