Baggrund

Omdannelse af A/S til ApS

Ønsker du at omdanne dit A/S til et ApS, så bliver det ikke nemmere. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste jurister til at stå for din omdannelse. Kom i gang med det samme og find juristen, der skal løse din opgave. Husk at Lexly er med dig hele vejen igennem processen. Det er din garanti for en sikker og kvalitetsfyldt rådgivning.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Få en rådgiver fra Lexly til at hjælpe

Få hjælp til at omdanne A/S til ApS Indhent uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvordan omdanner jeg et A/S til et ApS?

At omdanne sin selskabsform til "en mindre" en af slagsen er en forholdsvis enkel proces. For at omdanne et aktieselskab til et anpartsselskab skal selskabets generalforsamling stemme om det med samme flertal som for en vedtægtsændring. Et flertal for en vedtægtsændring kræver 2/3 flertal, både på generalforsamlingen og blandt ejerne af selskabskapitalen. Der er hverken behov for udarbejdelse af en vurderingsberetning eller en omdannelsesbalance.

I praksis fungerer en omdannelse af et anpartsselskab til et aktieselskab på følgende måde:

  1. Beslutning på generalforsamling: Først skal der træffes beslutning om omdannelsen på selskabets generalforsamling. Selskabsloven foreskriver, at en sådan beslutning skal træffes med 2/3 flertal af stemmerne. Flertallet skal dog repræsentere både de tilstedeværende på generalforsamlingen samt selskabskapitalen i øvrigt.
  2. Selskabskapital: Selskabskapitalen skal på omdannelsestidspunktet udgøre mindst 40.000 kr., hvilket er minimumskravet for anpartsselskaber. Det kræver desuden ikke godkendelse fra selskabets kreditorer at omdanne selskabet fra et A/S til et ApS.
  3. Opdaterede vedtægter: Selskabets vedtægter skal herefter opdateres, således at den nye og formentligt lavere selskabskapital fremgår. Der kan i visse tilfælde være andre forhold, der samtidig bør opdateres. Læs mere om selskabsvedtægter her.
  4. Registrering hos Erhvervsstyrelsen: Sidste skridt i omdannelsen er selve anmeldelsen hos Erhvervsstyrelsen. Dette kan gøres digitalt gennem virk.dk.

Omdannelsen af et ApS til et A/S skaber ingen ny juridisk enhed. Derfor vil selskabets CVR-nummer forblive det samme.

Omdannelse af ApS til A/S

Hvis man ønsker at omdanne sit eksisterende anpartsselskab til et aktieselskab, så er det også en mulighed. En sådan omdannelse vil blot kræve, at der træffes beslutning om omdannelsen på selskabets generalforsamling med dobbelt 2/3-flertal. Da der er tale om en slags opgradering af selskabsformen, er det et lovkrav, at der udarbejdes både vurderingsberetning og omdannelsesbalance. Selve omdannelsen fra ApS til A/S kræver desuden en vedtægtsændring, som skal registreres hos Erhvervsstyrelsen senest 2 uger efter beslutningen er truffet. Ligesom andre omdannelser af kapitalselskaber, vil selskabet forblive den samme juridiske enhed. Der vil derfor ikke ske en udskiftning af selskabets CVR-nummer.

Lad Lexly hjælpe dig med din omdannelse

Ønsker du at hjælp til at omregistrere dit A/S til et ApS, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly forestå din omregistrering sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform. Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan omdannelse af et A/S til ApS (eller omvendt) være relevant?

Der kan være flere grunde til at du som virksomhedsejer ønsker at omdanne dit ApS til et A/S. Behovet eller ønsket kan f.eks. opstå når virksomheden gennemgået en vækst og nu ønsker at fremstå mere seriøse og styrkede over for samarbejdspartnere, konkurrenter og kunder.

Hvordan omdannes et ApS til et A/S?

Som ejer af et ApS kan der med 2/3 af stemmerne på en generalforsamling vedtage at omdanne anpartsselskabet til et aktieselskab. Før beslutningen tages, skal man dog sikre sig at man har en selskabskapital på 400.000 kr. Hvis du ønsker at omdanne netop din virksomhed, står Lexly klar til at hjælpe.

Hvad er forskellen mellem ApS og A/S?

Et anpartsselskab (ApS) og et aktieselskab (A/S) er langt hen ad vejen undergivet identisk regulering i selskabsloven og begge selskabsformer giver mulighed for at drive virksomhed med begrænset hæftelse. Kravet om mindstekapital for et A/S er dog højere end for et ApS. Et A/S skal have en aktiekapital på mindst 400.000 kr., og et ApS skal have en anpartskapital på mindst 40.000 kr. Herudover stilles der færre regnskabsmæssige krav til et ApS end til et A/S.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Få en rådgiver fra Lexly til at hjælpe

Få hjælp til at omdanne A/S til ApS Indhent uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis