Lexly Danmark lukker ved udgangen af 2024 💔 Læs mere om hvad dette betyder for dig som kunde ved at klikke på linket her

Gennemgang af lejekontrakt

Er du i tvivl om din lejekontrakt overholder alt relevant lovgivning? Få en gennemgang af din lejekontrakt og lad Lexly rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter til at se din lejekontrakt i sømmene, så du undgår ubehagelige overraskelser.

349 kr.

Gør-det-selv
Du betaler i sidste trin

Hvad er en lejekontrakt?

 

En lejekontrakt fungerer som en juridisk aftale mellem dig og udlejer. I kontrakten beskrives de vilkår der gælder i forhold til lejemålet - hvilke rettigheder og forpligtelser som henholdsvis lejer og udlejer har. Med en skriftlig kontrakt undgår man, at der opstår tvivl om vilkårene. Det kan være fristende at underskrive kontrakten så snart du modtager den, men det anbefales kraftigt at du får en fagperson til at gennemtjekke aftalen før du accepterer. Kontrakten er bindende, så snart begge parter har underskrevet.

 

Hvilke elementer indgår i lejekontrakten?

 

I kontrakten beskrives bl.a. lejemålet, parternes forpligtelser og rettigheder. Typisk finder du forhold som:

 

  • Informationer om lejer og udlejer
  • Dato for lejemålet
  • Beskrivelse af lejemålet, herunder adresse, størrelsen, inventar og stand
  • Størrelsen på depositum, husleje og forudbetalt leje
  • Aftaler vedrørende el, vand og varme.
  • Oplysninger om bl.a. ophør, betalingsforhold, udgifter m.m.
  • Muligheden for husdyr
  • Regler ved fraflytning

 

Vær særligt opmærksom på dette

 

Der er en række ting, man skal være særligt opmærksom på, når man gennemgår en lejekontrakt. Først og fremmest skal man se på, hvad der står om lejens størrelse og varighed. Det er også vigtigt at se på, hvilke forpligtelser man har som lejer, f.eks. hvem der har ansvaret for vedligeholdelse af lejligheden eller huset. Endelig skal man også se på, hvilke rettigheder man har som lejer, f.eks. hvor længe man kan bo i lejligheden eller huset.

 

Derudover er der en række andre ting, man skal være opmærksom på, når man gennemgår en lejekontrakt. Dette omfatter bl.a. huslejetakster og muligheden for huslejestigninger, depositum, forudbetalt leje, ændringer af lejekontrakten, opsigelse af lejekontrakten og lejerforeninger.

 

Hvordan kan man sikre sig, at man har forstået alt i en lejekontrakt?

 

Det er en god idé at have en jurist eller rådgiver, der kan gennemgå lejekontrakten med dig. På den måde kan du være sikker på, at du forstår alt i kontrakten, og at du ikke bliver snydt. Ved at oprette en sag hos os står vi klar til at gennemtjekke kontrakten, så du er sikker på, at du forstår alle aspekter af indholdet.

 

Hvordan kan vi hjælpe dig?

 

Selvom standardformularen fra Boligministeriet er forholdsvist fyldestgørende i forhold til de forhold, som man bør komme ind på i formuleringen af en lejekontrakt, kan man dog med fordel opsøge en jurist med speciale i lejeret med henblik på en gennemgang af kontrakten. Der er en række af forhold i en lejekontrakt, der ikke egner sig til et ''ja eller nej'' svar, og det kan altså på sigt have en væsentlig betydning for lejeforholdet. Hos Lexly kan vi hjælpe med både udfærdigelser af lejekontrakter, ligesom vi kan hjælpe med gennemgangen af allerede udfærdigede lejekontrakter.

 

Vi kan rådgive dels ud fra et juridisk perspektivt, men også et personligt perspektiv. Det betyder, at vi i vores juridiske betragtninger holder dine formål med den juridske opgave for øje. Dermed kan vi levere et resultat som du kan være fuldt tilfreds med, og som stemmer overens med dine forventninger på en løsning.

 

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

 

Ønsker du hjælp til at få gennemgået en lejekontrakt foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du lejekontrakten, skal denne vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

 

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

 

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

 

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

 

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man være opmærksom på i lejekontrakten?

Det er vigtigt at læse lejekontrakten grundigt igennem inden du underskriver. Uanset om du for en standartlejekontrakt eller individuelt udformet lejekontrakt kan der være fejl og mangler, som i sidste ende kan koste penge. Hvis lejeaftalen er udarbejde som en standartlejekontrakt bør du holde ekstra øje med kontraktens §11 om særlige vilkår.

Hvem skal udarbejde lejekontrakten?

Der er ikke i loven nogen bestemte krav om udformen af lejekontrakten. Typisk vil det være udlejer eller udlejers repræsentant der udarbejder og sender kontrakten til lejeren.

Hvorfor er en lejekontrakt vigtigt

En lejeaftale er et juridisk vigtigt dokument der giver klarhed over hvad lejer og udlejer har aftalt. For at sikre både lejers og udlejers rettigheder og vilkår anbefales det kraftigt at man udarbejder en lejekontrakt. Kontrakten kan også være med til at hindre eventuelle konflikter og tvister.

Gennemgang af lejekontrakt

349 kr.

Gør-det-selv
Du betaler i sidste trin