Godkendelsesskrivelse

En godkendelsesskrivelse er et vigtigt dokument i forbindelse med huskøb. Godkendelsesskrivelsen vil alle bemærkninger til handlen, herunder betingelser og eventuelle forbehold handlen skal godkendes på. Det er vigtigt at have styr på dokumentets indhold, da fejl og mangler kan ende med at koste dig dyrt.

Fra 2245 kr. inkl. moms
Kom i gang

Hvad er en godkendelsesskrivelse?

 

I forbindelse med køb af bolig, er der mange ting at tage stilling til. Hvis du har fundet din ønskede bolig og der er dannet et overblik ejendommens tilstand, vil din rådgiver sende en godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren. Her vil der bl.a. stå at handles godkendes og der kan være enkelte rettelser til købsaftalen eller forbehold.

 

Indhold i en godkendelsesskrivelse

 

En godkendelsesskrivelse er en fundamental dokumentation i bolighandlen og tjener som et vidnesbyrd om købers intentioner og betingelser. For at denne skrivelse skal være effektiv og dækkende, er der visse nøgleelementer, der bør være med:

 

  1. Partsdetaljer: Skrivelsen skal angive de fulde navne og kontaktoplysninger for både sælger og køber.
  2. Ejendomsdetaljer: En nøjagtig beskrivelse af ejendommen, herunder adresse, type (f.eks. villa, lejlighed) og andre relevante specifikationer.
  3. Købsaftalens reference: Henvisning til den specifikke købsaftale, som skrivelsen relaterer sig til, ofte med dato og aftalens identifikationsnummer.
  4. Godkendelsesstatus: En klar angivelse af, om købsaftalen godkendes som den er, eller om der er forbehold.
  5. Liste over forbehold: Hvis der er forbehold, bør disse være nøje beskrevet. Hvert forbehold skal angive, hvad der nøjagtigt kræves for, at det kan løftes.
  6. Dato og gyldighed: Den dato, hvorpå godkendelsesskrivelsen er udstedt, samt eventuel udløbsdato, hvis relevant.
  7. Underskrift: Købers (eller købers repræsentants) underskrift for at bekræfte godkendelsens gyldighed.
  8. Eventuelle bilag: Hvis der er yderligere dokumenter, der supplerer godkendelsesskrivelsen, bør de nævnes, og hvor de kan findes.

 

At have en omhyggeligt udarbejdet godkendelsesskrivelse er vigtigt, da det minimerer risikoen for misforståelser mellem parterne og skaber en klar forventningsafstemning.

 

Hvem udsteder godkendelsesskrivelse?

 

Når din rådgiver har gennemgået en eventuel købsaftale med betingelser for handlens gennemførelse, vil køberen blive typisk blive rådgivet om ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og juridiske stilling. Heraf udarbejdes en godkendelsesskrivelse, hvor det beskrives om handlen kan godkendes med eventuelle betingelser og forbehold som sælger skal opfylde. Et forbehold kan eksempelvis være bankforbehold eller forbehold for salg af ejen bolig.

 

Hvad er formålet med en godkendelsesskrivelse?

 

Formålet med en godkendelsesskrivelse er at sikre, at både køber og sælger opfylder de krav, der er stillet til dem i henhold til købsaftalen. Godkendelsesskrivelsen sikrer også, at der er klarhed over, hvilke krav der er stillet til køber og sælger. Godkendelsen kan ske ved at købsaftalen godkendes uden forbehold eller købsaftalen godkendes med konkrete forbehold aftalt mellem dig og rådgiver.

 

Forskellige forbehold

 

Der er mulighed for at inkorporere forskellige forbehold ind i en godkendelsesskrivelse, så du som køber kan få de bedst mulige forhold. Der kan være forskellige grunde til at en betinget købsaftale passer på dig. Måske ejer du allerede en bolig som skal sælges før du kan foretage nyt køb. Nogle typiske forhold kan være:

 

  • Bankforbehold (hvis man ikke er sikker på bankens godkendelse endnu)
  • Forbehold for man får solgt sit eget hus inden køb
  • Advokatforbehold (hvis ikke aftalen er gennemgået)

 

Lad Lexly hjælpe dig med godkendelsesskrivelsen

 

Har du brug for hjælp og vejledning til at få styr på godkendelsesskrivelsen og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

 

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

 

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en godkendelsesskrivelse?

Når der er overblik over alle relevante dokumenter om ejendommen, fremsender din rådgiver en godkendelsesskrivelse til sælgers ejendomsmægler, hvor handlen godkendes på ingen eller nogle forbehold.

Hvad er en købsaftale?

Købsaftalen er det endelige dokument i en bolighandel. Aftalen indeholder informationer om blandt andet boligens pris, finansiering, udbetaling, forsikringer mm.

Hvem udarbejder godkendelsesskrivelsen?

Det købers rådgiver/advokat der udarbejder godkendelsesskrivelsen i samarbejde med dig. Skrivelsen kan indeholde eventuelle rettelser til købsaftalen eller f.eks. et bankforbehold.

Godkendelsesskrivelse

Fra 2245 kr. inkl. moms
Kom i gang