Indre selskab

Indre selskab er undertiden en betegnelse for indskud i en virksomhed, således at der i det indbyrdes forhold stiftes et selskab, men uden at dette tilkendegives over for andre.

Hvad karakteriserer det indre selskab?

Karakteristisk for det indre selskab er forskellige forhold:

  • At der er to grupper af selskabsdeltagere – mindst én ansvarlig deltager, der hæfter personligt, principalt og solidarisk. Herudover én indre deltager, der ikke hæfter overfor selskabskreditorerne
  • At den ansvarlige deltager hæfter personligt og principalt – og hvis der er flere ansvarlige tillige solidarisk – mens den indre deltager ikke hæfter (”begrænset hæftelse”)
  • At den indre selskabsdeltager ikke er kendt af omverdenen og at den indre deltager har medejendomsret til virksomhedens formue

Herved fremhæves det helt karakteristiske: at selskabsforholdet er et indre anliggende mellem selskabsdeltagerne, der ikke kommer til omverdenens kund­skab.

Hvem er ''indre deltager''?

Både den ansvarlige deltager og den indre deltager kan bestå af fysiske eller juridiske personer. Den indre deltagers indskud kan både bestå af kapital og/eller aktiver. Virksomhedsnavnet bør ikke indeholde den indre deltagers navn og er i øvrigt reguleret gennem erhvervsvirksomhedslovens § 6.

Det antages i almindelighed, at det ikke er uforeneligt med det indre/stille selskab, at deltageren er kendt af selskabets bankforbindelser samt SKAT. Et indre selskab ændrer ikke karakter ved, at andre bliver bekendt med den indre deltager. Det afgørende er således, at det alene er den ansvarlige deltager, der optræder som virksomhedsindehaver over for omverdenen.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis