Baggrund

Fejl og mangler ved byggeri

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad Lexly, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til fejl og mangler
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Byggeri

Når det kommer til alt, der vedrører byggeri, er det meget normalt at komme ud for fejl og mangler. Fejl og mangler kan både være synlige og usynlige (skjulte), når det kommer til byggeri. Når man taler om skjulte mangler, kan disse især være besværlige at håndtere, da disse ikke nødvendigvis er identificerbare på tidspunktet for afleveringen af selve byggeriet. Alligevel kan disse mangler have samme konsekvenser og følgeskader, og det er derfor vigtigt, at situationen håndteres korrekt, således at manglen kan blive udbedret uden store øvrige omkostninger.

Hvad er fejl og mangler ved byggeri?

Der kan være tale om fejl og mangler i forskellige situationer, og det er vigtigt at være i stand til at skelne mellem disse. Dog er en fejl/mangel ikke altid håndværkerens skyld. Nogle fejl eller mangler er åbenlyse, mens andre er skjulte. Det vil som udgangspunkt afhænge af aftalen for at kunne finde ud af, hvorvidt der er tale om en mangel.

Typisk vil der være tale om en fejl/mangel, hvis:

 • Arbejdet er udført, men det er ikke udført korrekt eller efter aftalen
 • Der er kun tale om en del af leverancen, hvorfor en del mangler
 • Det aftalte stykke arbejde er ikke udført
 • Der foreligger en skjult mangel, som har vist sig efter ibrugtagning
 • Der er tale om en strid mellem arbejdets udførelse og et til hver tid gældende bygningsreglement

Det er ikke så vigtigt at vide, hvilken skadestype der er tale om, men i stedet hvorvidt håndværeren er forpligtiget til at udbedre den/de skader, der er eller vil opstå.

En fejl/mangel er ikke altid en fejl/mangel, selv hvis det leverede produkt ikke stemmer overens med forventningerne til byggieret. En uoverensstemmelse vil typisk skyldes, at aftalen har været tilstrækkelig uklar, og derfor anbefales det, at aftalen på bedste vis bliver udfærdiget skriftligt, så parterne på bedste vis kan være klar over, hvilke forventninger, der er til byggeriet.

Typisk vil en afgørelse om fejl eller en mangel føre til en undersøgelse af følgende:

 • Aftalen mellem dig og håndværkeren
 • Hvorvidt det aftalte stykke arbejde er udført fagmæssigt korrekt
 • Hvorvidt der er tale om en fejl, der er væsentlig
 • Hvor hurtigt der er sket reklamation
 • Hvorvidt håndværkeren er forpligtet til at udbedre en fejl/mangel

Lad Lexly hjælpe dig

Ønsker du juridisk rådgivning, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly behandle din sag sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale inden for retsområdet. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, hvorfor du kan være sikker på, at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fejl og mangler ved byggeri?

Eksempler på fejl og mangler kan f.eks. være arbejdet ikke er udført korrekt eller slet ikke er udført eller en del af leverancen mangler. Herudover kan der også være skjulte mangler, men først bliver tydeligt efter ibrugtagning. 

Hvornår er der ikke tale om fejl og mangler?

Hvis du ikke er tilfreds med et bestemt byggeri, er det ikke nødvendigvis en fejl/mangel. Det kan f.eks. skyldes at aftalen vedrørende byggeriet har været uklart, således at håndværker ikke har gjort noget forkert. Herudover er der ikke tale om fejl eller mangel, hvis du selv er skyld i den. Det kan f.eks. komme til udtryk ved manglende vedligeholdelse, forkert anvendelse eller lignende.

Hvad skal man være opmærksom på ved byggerier?

Hvis man ønsker at påbegynde et byggeri, er det vigtigt at have en grundig aftale med håndværkerne. Hvis man ender i en tvist angående en fejl eller mangel, vil det være en fordel, at have aftalen skriftlig. Som udgangspunkt er det bygherren, der skal bære bevisbryden for, at der foreligger en fejl eller mangel. 

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til fejl og mangler
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis