Ændre virksomhed

I en virksomhed er der mange ting, der kan ændres. Både fra den måde, hvorpå virksomheden opererer, til de fysiske aspekter af virksomheden. Nogle ændringer er store, og andre er små. Men at ændre en virksomhed vil altid havde en indvirkning på virksomheden.

Ændring af virksomhedstype

I nogle tilfælde kan det være fordelagtigt at omdanne sin tidligere virksomhed til et selskab. Det kan eksempelvis være, hvis du driver en personlig virksomhed med succes og derfor ønsker at ændre det til et selskab. Der er altid mulighed for at ændre sin virksomhedsform på et senere tidspunkt. Dog er det ikke sikkert du altid kan beholde det samme CVR-nummer. Det afhænger af hvilken virksomhedsform du skifter fra og hvilket du ønsker.

Når du vil ændre en virksomhed eller en virksomhedsform, kaldes det virksomhedsomdannelse. Der kan være en række skattemæssige forhold du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at ændre virksomhedsform.

Hvis du ønsker omdannelse af personlig virksomhed til Aps eller A/S er der mulighed for dette og ofte skattefrit.

Ændring af firmanavn

Man kan sagtens fortryde sit firmanavn og efterfølgende ændre det, hvis man opfylder enkelte krav. Hvis der ønskes ændring af et selskabsnavn eller tilføjelse af bynavne, er det nødvendigt at der udarbejdes nye vedtægter. Når vedtægterne er stemt igennem og ændret, kan du ændre din virksomheds navn. Selskabets CVR. nr. vil forblive det samme.

Vedtægtsændringer

For at ændre vedtægterne, kræver det at der holdes generelforsamling.

Fusionering og spaltning

Mange virksomheder vil skulle tage stilling til fusion og spaltning på et tidspunkt. Det kan være at virksomheden vokser eller markedsvilkårerne ændrer sig, og det kan vise dig at være fordelagtigt at fusionere eller spalte virksomheden. Det kræver en grundig gennemgang og kendskab til eventuelle konsekvenser at foretage disse ændringer. Derfor anbefaler vi at søge rådgivning hvis du overvejer dette.

Kort sagt betyder fusion af et selskab en sammensmeltning mellem to eller flere virksomheder til en virksomhed. Hvorimod spaltning af en virksomhed/selskab betyder at det opsplittes i to eller flere selskaber. Det kan være en fordel hvis man f.eks. ønsker at dele virksomhedens aktiviteter op. Begge tilfælde kan være profitabel for din virksomhed, hvis du får den rette rådgivning.

Lad Lexly hjælpe dig med at ændre din virksomhed

Har du brug for hjælp og vejledning til ændringer i din virksomhed og er du i tvivl om hvad der er bedst? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er virksomhedsomdannelse?

Ved virksomhedsomdannelse sker en omdannelse af en type virksomhed til en anden. Hvis du f.eks. har en enkeltmandsvirksomhed, kan du lave det om til f.eks. et anpartsselskab.

Hvordan ændrer man navnet på et firma?

For at ændre navnet på din virksomhed skal der afholdes en generelforsamling, hvor 2/3 dele af ejerne skal stemme for navneændringen. Hvis du ønsker ændring af en enkeltmandsvirksomhed, kan du blot ændre navnet på Virk.dk

Hvad skal man være opmærksom på ved fusion og spaltning?

Ved fusion af et selskab sammensmeltes to selskaber. Når man planlægger fusion eller spaltning af virksomhed, skal nogle faste regelsæt følges, samt udarbejdelse af papirer og dokumenter.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis