Egenkapital

Den difference, der er mellem en virksomheds samlede aktiver og dets gæld. Den pågældende virksomhed kan således have enten positiv- eller negativ egenkapital.

Relaterede ord

Bunden egenkapital

Ofte stillede spørgsmål

Hvad forstås ved en egenkapital?

Egenkapitalen er din virksomheds formue, og den viser de frie midler efter alt gæld er betalt. Den er en vigtig post i din balanceregnskab, der beskriver din virksomheds opsparing.

Hvad er forskellen på egenkapital og overskud?

Egenkapital og overskud adskiller sig ved, at egenkapital er det akkumulerede overskud fra tidligere år, som tilbageholdes som en reserve. Overskud derimod er et resultat af selskabets nuværende driftsaktiviteter. Når et selskab kun forøger egenkapitalen med renter og ikke er aktivt, kaldes det et skuffeselskab. Ved egenkapital bevares overskuddet, mens overskud udloddes.

Hvornår er en egenkapital god?

En egenkapital er god, når den har en soliditet på 100%, hvilket betyder, at finansiering udelukkende sker gennem egenkapital. Dette betyder, at virksomheden har minimal økonomisk risiko. Dog kan en lav soliditet, hvor finansiering er 0%, indebære højere risiko for virksomheden.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis