Kontanthjælp

Kontanthjælp i Danmark er designet til at støtte de mennesker, der på grund af uventede livsomstændigheder, står over for økonomiske udfordringer. Disse udfordringer kan være forårsaget af forskellige forhold, såsom sygdom, arbejdsløshed eller samlivsophør.

Hvad er kontanthjælp?

Det er en offentlig ydelse, der har til formål at give økonomisk støtte til en person eller familie, der ikke er i stand til at sørge for sin egen forsørgelse. Denne form for hjælp kan ydes, når en person ikke længere er i stand til at arbejde på grund af sygdom, eller når en person pludselig står uden arbejde.

Kriterier for at modtage kontanthjælp

Ikke alle er berettiget til at modtage kontanthjælp. For at være berettiget til denne ydelse, skal en række kriterier opfyldes. Dette kan inkludere, men er ikke begrænset til, din alder, din arbejdsevne, og om du er i stand til at forsørge dig selv og din familie.

Kontanthjælp og arbejdsløshed

I tilfælde af arbejdsløshed kan det være en livline. Denne form for hjælp kan give økonomisk støtte, mens personen søger efter nyt arbejde. Det skal dog bemærkes, at der er en række krav, der skal opfyldes for at være berettiget til kontanthjælp i tilfælde af arbejdsløshed.

Ved sygdom

Når en person bliver ude af stand til at arbejde på grund af sygdom, kan kontanthjælp også være en mulighed. I sådanne tilfælde vil personens arbejdsevne blive vurderet, og hvis det vurderes, at personen ikke er i stand til at arbejde, kan personen være berettiget til hjælpen.

Ved samlivsophør

Samlivsophør kan også føre til økonomiske udfordringer. I disse tilfælde kan kontanthjælp være en støtte til at klare økonomien, mens den pågældende person finder en ny vej i livet.

Det er en vigtig del af det danske velfærdssystem, og har til formål at støtte dem, der står over for økonomiske udfordringer i livet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kan jeg få i kontanthjælp?

Hvis du er aktivitetsparat, kan du få kontanthjælp på op til 15.865 kr. om måneden før skat. Den nøjagtige mængde afhænger af dit samlede indtægtsgrundlag og evt. ægtefælles indkomst, og om du er forsørger. Det kan være en god idé at kontakte din kommune eller bruge en online beregner for at få en mere præcis vurdering af din situation.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis