Afleveringskontrakt

En afleveringskontrakt er en kontrakt, der pålægger den ene part en pligt til at aflevere en bestemt genstand. Begrebet kan ses i relation til forvaring, lån til brug og depositum.

Hvornår bruges en afleveringskontrakt?

Afleveringskontrakter er således en fællesbetegnelse for sådanne kontrakter, hvor skyldnerens (debitor) hovedforpligtelse går ud på at bevaring og aflevering af en andenmand tilhørende ting. Hovedeksemplet er f.eks. depositum og lån. Derudover findes der også afleveringskontrakter i forbindelse med leasing af biler. I kontrakten står der bl.a. en beskrivelse af hvilke ridser/buler, der er acceptable, og hvilke der ikke er.

Misligholdelse af kontrakt

Når to personer indgår en aftale, men den ene part ikke overholder sin del, så giver det konsekvenser. Misligholdelse sker, når en kontrakt er indgået mellem (minimum) to parter, og den ene part ikke overholder aftalen nedskrevet i kontrakten.

Hvilken type konsekvens og misligholdelsesbeføjelse der kan gøres gældende, afhænger bl.a. af kontraktens indhold samt øvrige omstændigheder.

Relaterede ord

Leveringsforretning

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en afleveringskontrakt?

Kontrakten er en aftale, der som sit hovedindhold pålægger en part at aflevere en ting. Som eksempel på afleveringskontrakt kan nævnes aftaler om forvaring eller om lån.

Hvornår bruges afleveringskontrakter?

Kontrakterne bruges især ved lån til brug eller depositum. Herudover kan de f.eks. også bruges i forbindelse med leasingbiler, hvor der efter brug af en bil skal opfyldes nogle krav til bilens stand.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis