Emtio spei s. alea

Emtio spei s. alea betegner et køb af fremtidige rettigheder, hvor det aftalte købsbeløb skal betales uanset om den givne rettighed eksisterer i fremtiden.

Et klassisk eksempel er købet af alskens lotterikuponer. Her betaler køberen uanset om der på et senere tidspunkt tilfalder ham en gevinst.

Hvad betyder emtio spei s. alea?

”Emtio spei s. alea” er et latinsk udtryk, der kan oversættes til ‘’auktion af håb med risiko’’. Det betyder, at der ikke er nogen sikkerhed for, at den pågældende rettighed eksisterer i fremtiden.

Dette kan have stor betydning for både køber og sælger, da der ikke er nogen garanti for, at det aftalte køb vil kunne gennemføres.

Fordele og ulemper

  • En af fordelene er, at køber ikke behøver at betale for rettigheden med det samme. Dette kan være en fordel, hvis køber ikke har pengene til at betale for rettigheden med det samme.
  • En ulempe er, at køber ikke har nogen garanti for, at rettigheden eksisterer i fremtiden. Dette kan have stor betydning for både køber og sælger, da der ikke er nogen garanti for, at det aftalte køb vil kunne gennemføres.

Begrebet i dag

Udtrykket blev oprindelig brugt i den romerske ret og er en del af den juridiske terminologi, selvom det ikke er så almindeligt brugt i dag. Dog møder man stadig begrebet i visse sammenhænge.

Relaterede ord

FAS

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis