Kreditkonsignation

Kreditkonsignation betegner levering af varer under ejendomsforbehold til videresalg for modtagerens egen regning.

Hvad er kreditkonsignation?

Konsignation er et handelsforhold, hvor en person/virksomhed (konsignanten) overlader varer til en anden person/virksomhed (konsignataren) med henblik på dennes videresalg af varerne for egen regning og risiko. Ved kreditkonsignation menes levering af varer med ejendomsforbehold til videresalg for køberens egen regning. 

Salgsformen anvendes alene mellem erhvervsdrivende og er meget udbredt i bilbranchen. Her sælger mange bil bilim­portører fabriksnye biler til deres forhandlere i konsignation.

Konsignation er ikke lovreguleret, men alene aftalebaseret.  

Hvad er en konsignationsaftale?

Hvis man indgår en aftale om kreditkonsignation betyder det typisk, at ejendomsretten forbliver hos leverandøren (konsignanten) indtil købesummen er betalt. Varerne overlades således på kundens (konsignaterens) lager med ret til videresalg for kundens regning og risiko. 

Der vil f.eks. være tale om en konsignationsaftale, når en sælger og en køber indgår en aftale om, at sælgers varer lægges på lager hos køber. Køber vil, på et tidspunkt ude i fremtiden, overtage ejerskabet til disse varer.

Relaterede ord

Kreditbedrageri

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er konsignation?

Begrebet betegner en salgsform, hvor der indgås en aftale mellem to erhvervsdrivende om, at virksomhedens varer overlades til salg hos butikken, og det aftales, at der først skal ske afregning, når varen er solgt til slutkunden. Virksomheden bevarer således ejendomsretten til varerne, indtil et salg er sket. 

Hvad er formålet med konsignation?

Formålet med konsignation er, at hjælpe en forhandler til at finansiere sit lager af varer, uden at forhandleren skal skaffe større pengebeløb.

Hvad betyder kreditkonsignation?

Kreditkonsignation betegner levering af varer under ejendomsforbehold til videresalg for modtagerens egen regning.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis