Anpartsombytning

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad Lexly, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af Lexly.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.

priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Telia
Logo Gjensidige
Logo Airtame
Logo Billetto
Logo Føljeton

Det kan for mange være et problem at stifte et driftsselskab uden at stifte et holdingselskab i samme omgang. Hvis man allerede har stiftet sit driftsselskab, er det vigtigt at være opmærksom på de skattemæssige risici, der følger heraf, hvis man ønsker at indsætte et holdingselskab i ejerkæden senere.

Skattefri anpartsombytning

Ejere af driftsselskaber kan i særlige situationer med fordel etablere et holdingselskab. Fordelen ved at gøre dette er, at anparterne i driftsselskabet indskydes i holdingselskabet, hvorefter holdingselskabet bliver den nye ejer af driftsselskabet. Ejerne af holdingselskabet vil derefter være direkte ejere af holdingselskabet og indirekte ejere af driftsselskabet. Ved at gøre følgende etablerer man en koncern, hvor holdingselskabet agerer som moderselskab for driftsselskabet.

Den største fordel ved en anpartsombytning som ovenstående er, at der af driftsselskabets overskud betales selskabsskat på 23,5%, hvorefter overskuddet i øvrigt skattefrit kan overføres til holdingselskabet. Dette gør det muligt at opbygge koncernens kapital i holdingselskabet, hvilket holder midlerne adskilt fra driftsselskabet. Overskuddet er på denne måde sikret mod økonomiske risici, der oftest er forbundet med driften af et selskab.

Når holdingselskabet har ejet driftsselskabet i tre år, er det for holdingselskabet muligt at afhænde driftsselskabet skattefrit. Konstruktionen er dermed en fordel, hvis man ved, at man inden for en årrække ønsker at sælge sit selskab, eller hvis der skal ske et generationsskifte.

Lad Lexly hjælpe dig

Ønsker du juridisk rådgivning, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly behandle din sag sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale inden for retsområdet. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, hvorfor du kan være sikker på, at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.