Baggrund

Auktionsskøde på bolig

Ved køb af bolig på auktion er der flere juridiske aspekter, du skal være opmærksom på. Et auktionsskøde er et skøde, der er udstedt til køberen af en boligauktion. Auktionsskødet bekræfter, at boligejeren har overdraget ejendomsretten til vinder af auktionen. Det er vigtigt at få skødet tinglyst – lad os hjælpe dig med at komme i gang.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er et auktionsskøde?

Et auktionsskøde er et skøde, der bekræfter, at boligejeren har overdraget ejendomsretten til vinder af en boligauktion. Auktionsskødet indeholder normalt oplysninger om vinder af auktionen, købesummen og vilkårene for handlen. Det eneste tidspunkt du får brug for et auktionsskøde, er hvis du vælger at købe din bolig på auktion.

Inden du kan få auktionsskødet og herefter få det tinglyst, skal du indfri købesummen som være være højestbydende på boligen. Derudover skal der også betales salgsopstillingens størstebeløb og en særlig auktionsafgift til staten. Når tingene er faldet på plads, kan der udstedes samtykkeerklæring fra pant- og udlægshavere. Herefter anmodes Fogedretten om udstedelse af auktionsskødet.

Hvad skal skødet indeholde?

Et auktionsskøde indeholder følgende informationer: 

 • Vinder af auktionen
 • Købesummen
 • Vilkårene for handlen 

Et auktionsskøde er et bindende dokument, og derfor skal alle parter sørge for at læse og forstå skødet, før de underskriver det. Hvis der er nogen tvivl om, hvad der står i skødet, anbefales det at konsultere med en jurist. På den måde undgår du at der f.eks. kan være gamle panthæftelser som du ikke skal overtage.

Hvad er fordelene ved at have et auktionsskøde?

Et auktionsskøde giver køber sikkerhed for, at boligen rent faktisk er til salg, og at der ikke er nogen andre, der har ret til at sælge boligen. Auktionsskødet sikrer også, at boligen ikke kan blive solgt til en anden, selv om købet ikke gennemføres.

Hvordan sikrer et auktionsskøde, at boligen ikke kan blive solgt til en anden?

Et auktionsskøde er et bindende dokument, og derfor kan boligen ikke blive solgt til en anden, når skødet er underskrevet af alle parter.

Auktionsskødet sikrer altså, at boligejeren ikke kan ændre mening og sælge boligen til en anden, når auktionen er overstået. Dette er en fordel for køber, da det sikrer, at der ikke er nogen andre, der kan komme og købe boligen væk fra under dem.

Få et auktionsskøde

For at opnå et skødet skal man først deltage i en boligauktion. Auktionen kan finde sted hos en ejendomsmægler, på en internetside eller ved et offentligt udbud. Når boligen er blevet solgt til den højeste bydende, vil udbyderen udstede et auktionsskøde. Skødet vil normalt blive underskrevet af sælger, køber og ejendomsmægleren. Hvis du af retten har fået auktionsskøde, kan vi hjælpe dig med at få det tinglyst, så du har de bedste forudsætninger for en ny bolig.

Lad Lexly hjælpe dig med at få styr på auktionsskøde

Har du brug for hjælp og vejledning til at få styr på auktionsskødet og tinglyst det korrekt? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligkøb, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Berigtigelse af ejendomshandel

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et auktionsskøde?

Auktionsskødet er stort set det samme som et almindeligt skøde. I modsætning til et almindeligt skøde, viser det blot at boligen er købt på auktion.

Hvordan får man auktionsskødet?

Denne type af skøde bliver kun udstedt af Fogedretten og skal efterfølgende tinglyses i tingbogen ved Tinglysningsretten. Du skal dog have betalt indfri købssummen, størstebeløbet og auktionsafgift til staten før skødet bliver udstedt af Fogedretten.

Hvad hvis jeg vil videresælge ejendommen?

Hvis du ved at du vil sælge ejendommen inden for et år, skal du ikke få lavet auktionsskøde på ejendommen, men derimod et transportskøde. Hermed betaler køber afgiften til staten og du undgår denne udgift.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis