Baggrund

Juridisk rådgivning ved forældrekøb

Forældrekøb er en type kontrakt, der ofte bruges af forældre eller bedsteforældre, der ønsker at købe et hjem til deres børn eller børnebørn. Kontrakten kan være en god måde at sikre, at boligen forbliver i familien, selv hvis der skulle ske noget med forældrene eller bedsteforældrene. Forældrekøb kan også være en måde at hjælpe børn eller børnebørn med at få boligfinansiering.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Sådan fungerer forældrekøb

Det kan være svært at finde den rigtige lejebolig til en overkommelig pris, når dine børn skal flytte hjemmefra. Derfor er forældrekøb ofte en attraktiv mulighed for forældrene og ikke mindst børnene. Når forældre eller bedsteforældre køber bolig til deres børn eller børnebørn, så køber de også retten til at bo i huset. Børnene eller børnebørnene skal så betale huslejen til forældrene eller bedsteforældrene. Huslejen kan være en fast sum eller en andel af husets værdi. I nogle tilfælde kan forældrekøbet også være en del af en aftale om, at forældrene eller bedsteforældrene hjælper med at betale for boligen.

Hvad skal du være opmærksom på ved forældrekøb?

Fra Januar 2021 er der kommet nye regler vedrørende forældrekøb i Virksomhedsordningen (VSO). Reglerne giver stadig mulighed for at kunne købe en lejlighed og derefter at udleje det til din barn. Tidligere var forældrekøb en skattemæssig god forretning, men med ændringen fra 2021 vil forældrene ikke længere vil opnå samme skattemæssige fordele. Hvis du som forældre ønsker at benytte dig af forældrekøb skal du være villig til at tage en risiko, da boligmarkedet kan være usikkert.

Når i skal fastsætte huslejen, er det vigtigt lejen er i overensstemmelse med niveauet hvor boligen ligger. Lejen skal ikke være for høj eller for lav.

Fordele ved forældrekøb

 • Barnet har et sted at bo, ofte til en husleje der er til at betale
 • Mindre risiko for at blive snydt af forskellige udlejere
 • Der er mulighed for at modtage boligsikring
 • Som forældre har du mulighed for at give dine børn en tryg base
 • Der betales ikke ejendomsværdiskat, når boligen lejes ud

Ulemper ved forældrekøb

 • Du står med ansvaret for vedligeholdesesomkostninger
 • Ikke garanti for god investering
 • Det kan være dyrt
 • Gevinsten er skattepligtig

Forældrekøb ved andelsbolig

I nogle tilfælde vil det være muligt at foretage forældrekøb af en andelsbolig. Det vil ofte fremgå af andelsforeningens vedtægter, om andelene må handles som forældrekøb. Derfor er det vigtigt du læser vedtægterne og kontakter bestyrelse før du går videre med købet.

Ønsker du at hjælpe dine børn godt på vej?

Har du brug for hjælp og vejledning om forældrekøb og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig og dit barn? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Lejekontrakt ved forældrekøb

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et forældrekøb?

Der er tale om et forældrekøb, når forældre køber en bolig som de derefter lejer ud til deres børn.

Er forældrekøb en god investering?

Tidligere har forældrekøb været anset som en god investering. Dog er reglerne efterfølgende ændret fra 2021, så det ikke længere er muligt at opnå samme skattemæssige fordele. Et forældrekøb er i højere grad en mulighed for at give sine børn en tryghed og en attraktiv bolig.

Hvordan fastsættes huslejen?

Du vil blive beskattet af lejeindtægterne, når du lejer ud. Huslejen for dine børn bør hverken være for høj eller for lav. En god ide, er at se hvad tilsvarende lejeboliger koster.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis