Baggrund

Gennemgang af købsaftale

En købsaftale er en aftale mellem to parter, hvor den ene part (sælger) sælger en vare eller tjenesteydelse til den anden part (køber) for en bestemt pris. Købsaftalen indeholder ofte en række vilkår og betingelser, der skal overholdes af begge parter. Den kan også have konsekvenser i form af straf, hvis den ikke overholdes.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad skal der stå i en købsaftale?

Der skal udarbejdes en købsaftale hvad enten der er tale om hus, villa, ejerlejlighed, sommerhus, landsbrugsejendom m.m.

En købsaftale skal indeholde en række elementer for at være gyldig. For det første skal der stå hvilken vare eller tjenesteydelse der er tale om. Dernæst skal der stå en pris for varen eller tjenesteydelse, og der skal være en aftale om betaling. Endelig skal der stå en række vilkår og betingelser for købet, såsom pris, overtagelsesdag og supplerende handelsvilkår. Der er ikke regler om særligt format til aftalen.

Derudover kan købsaftalen også indeholde andre elementer, såsom en beskrivelse af varen eller tjenesteydelsen, kontaktoplysninger til sælger og køber, og en underskrift fra begge parter.

Hvad skal købsaftalen indeholde?

Købsaftalen indeholder alle vigtige oplysninger om handlen. Ofte vil den indeholde (ikke udtømmende):

 • Informationer om køber og sælgers navne og adresse
 • Informationer om ejendommen
 • Kontantpris, finansiering, udbetaling
 • Forsikringer på huset
 • Offentlig ejendomsvurdering
 • Evt medfølgende inventar
 • Frister om overdragelse
 • Begge parters underskrifter

Det er vigtigt at købsaftalen bliver læst grundigt igennem af fagfolk, så du undgår at stå med problemer og ekstra udgifter ved handlen.

Hvordan laver man en købsaftale?

For at lave en købsaftale skal man først og fremmest finde en vare eller tjenesteydelse, man ønsker at købe. Derefter skal man finde en sælger, der er villig til at sælge varen eller ydelsen til den pris, man er villig til at betale. Når man har fundet en sælger, skal man så udarbejde en købsaftale, der indeholder alle de elementer, der er nævnt ovenfor.

Købsaftalen skal så sendes til sælger, som skal godkende den. Når sælger har godkendt købsaftalen, er den bindende for begge parter. Husk at ejendomsmægleren altid er sælgers repræsentant. Derfor er det vigtigt, hvis du ønsker at købe bolig, at du sørger for en rådgiver der udelukkende varetager dine interesser.

Når både køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er den bindende. Dog er der en lovpligtig fortrydelsesret på 6 hverdage og andre forbehold, som kan være nedskrevet i aftalen.

Betinget salg

Der er mulighed for at inkorporere forskellige forbehold ind i købsaftalen, så du som køber kan få de bedst mulige forhold. Der kan være forskellige grunde til at en betinget købsaftale passer på dig. Måske ejer du allerede en bolig som skal sælges før du kan foretage nyt køb. Nogle typiske forhold kan være:

 • Bankforbehold (hvis man ikke er sikker på bankens godkendelse endnu)
 • Forbehold for man får solgt sit eget hus inden køb
 • Advokatforbehold (hvis ikke aftalen er gennemgået)

Hvilke konsekvenser kan der være ved ikke at overholde en købsaftale?

Hvis en købsaftale ikke overholdes, kan der være mange forskellige konsekvenser.

 1. For det første kan det give anledning til et erstatningskrav fra sælger.
 2. For det andet kan det medføre, at sælger ikke længere er villig til at sælge varen eller ydelsen til den pris, der er aftalt i købsaftalen.
 3. Endelig kan det medføre, at sælger går til politiet eller andre myndigheder for at få hjælp til at håndhæve købsaftalen.

Lad Lexly hjælpe dig med købsaftalen

Har du brug for hjælp og vejledning til at nå i mål med købsaftalen og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i køberrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Transportskøde

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en købsaftale?

En købsaftale er betegnelsen for den juridiske kontrakt mellem køber og sælger i en bolighandel. Den er udarbejdet af sælger ejendomsmægler og indeholder information om hvilke betingelser ejendommen skal overdrages på, pris, frister m.m.

Hvad indeholder en købsaftale?

Købsaftaler kan variere, da ingen køb er ens for sælger eller køber. Dig vil aftalen ofte indeholde informationer om ejendommen, overtagelsesdatoen, finansiering, informationer om forsikringer, offentlig vurdering m.m.

Er der mulighed for at fortryde en underskrevet købsaftale?

Hvis både sælger og køber har underskrevet aftalen og køber efterfølgende ønsker at trække buddet tilbage er der mulighed for det. Dog er køber forpligtet til at betale 1 % af købesummen og du har 6 hverdage til at fortryde.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis