Baggrund

Hjælp til EU-designregistrering

Det er muligt at få eneret til et EU design gennem registrering. Når et design er registreret, får skaberen eneret til produktets udseende. Eneretten beskytter produktets udseende mod andres efterligninger og misbrug. Indehaveren af et registreret design kan forbyde andre i at udnytte designet, uanset hvilket slags produkt, som designet anvendes på. Læs mere om, hvordan du kan få registreret i dit design i hele EU her.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er EU-designregistrering?

Det er muligt at få eneret til design gennem EU-designregistrering. Når et design er registreret, får skaberen eneret til produktets udseende. Eneretten beskytter produktets udseende mod andres efterligninger og misbrug. Indehaveren af et registreret design kan forbyde andre i at udnytte designet, uanset hvilket slags produkt, som designet anvendes på.

Man kan enten registrere design i Danmark eller i EU (herunder Danmark) med blot én enkelt ansøgning.

Du kan læse mere om dansk designregistrering her.

Hvordan laver man en EU-designregistrering?

En EU-designregistrering koster 3.500 kr. + moms. Endvidere gælder der som for dansk designregistrering et gebyr, men i stedet for 1.200 kr., så er det 2.625 kr. Det skal dog understreges, at der kan opnås rabat, hvis der i samme omgang ansøges om registering af flere designs.

Det skal dog indgå som et plus, at sagsbehandlingen for EU-designregistrering er meget hurtig. Sagsbehandlingen kan være få dage, hvis ansøgningen opfylder de anførte formelle krav.

Hvad der menes med de formelle krav er, at billederne af designet skal være i god kvalitet, hvorved det tydeligt skal vise designet fra forskellige vinkler på en enten neutral eller hvid baggrund.

Varigheden af en EU-designregistrering er ens med en dansk designregistrering, hvilket betyder, at den gælder i 5 år med mulighed for fornyelse hvert 5. år, op til en varighed på 25 år. Det vil altså sige, at der maksimalt kan fornyes en EU-designregistrering 4 gange.

Du kan søge i Patent- og Varemærkestyrelsens database for at se om din ide allerede findes, enten i Danmark eller i EU.

Hvilke designbetingelser gælder for EU-designregistrering?

På samme måde som en dansk designregistrering skal det pågældende design bærer præg af at være "nyt" og derudover have en "individuel karakter".

 • Et design er nyt, hvis der ikke tidligere, før dagen for ansøgningens indgivelse, har været offentliggjort identiske designs før. Her skal det identiske design have været offentligt tilgængeligt.

  Det betyder umiddelbart ikke noget, hvor i verden et identisk design har været offentliggjort. Derudover har det ikke betydning, hvilken branche det identiske design har været offentliggjort i, da design ikke er branchespecifikt.

  "Offentligt tilgængelig" som begreb er relativt bredt. Et design kan være offentligt tilgængeligt, hvis det er vist ved en udstilling, gengivet grafisk i kataloger eller vist for en ubestemt kreds af personer. Hertil kan det nævnes, at en mindre kreds af personer oftest ikke vil opfylde betingelserne for at være "offentligt tilgængeligt".
 • Et design har individuel karakter, hvis det adskiller sig på væsentlige punkter fra eksisterende produkter. Her tages der udgangspunkt i helhedsindtrykket af designet set i forhold til helhedsindtrykket af andre kendte designs.

  Selve vurderingen tager udgangspunkt i den informerede brugerssynsmæssige opfattelse af designet samt den frihedsgrad, som designeren har haft ved udformingen af designet.

Ønsker du hjælp til en designretlig problemstilling?

Immaterialretten bliver mere og mere relevant for ikke kun jurister, men også erhvervsdrivende. I takt med at teknologien udvikler sig, præsenteres der flere og flere designretlige problemstillinger, som kan virke relativt uklare. Denne udvikling kan også ses reflekteret i både retspraksis såvel som i lovgivningen.

Vi anbefaler selvfølgelig til, at man løser designretlige konflikter i henhold til reglerne herom. Vi kan tilbyde rådgivning indenfor alle aspekter af immaterialretten.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os. I sagen skal du beskrive, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, så anbefaler vi, at disse vedhæftes sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i immaterialret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Såfremt vores jurister har opfølgende spørgsmål til sagen, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning, der netop passer til dit behov. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Alt sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er designbeskyttelse?

Designbeskyttelse er en registrering, der beskytter dit produkts udformning og udseende. Når du er indehaver af et registreret design, har du og dine konkurrenter tydelige informationer om, hvad der er designet, og hvornår det blev designet. Rettigheden gælder i op til 25 år.

Hvordan beskytter man sit design i udlandet?

Hvis du vil have dit design beskyttet uden for Danmark, skal du ansøge om det. Der er mulighed for et for et registreret et EU-design i henhold til EU’s designforordning. Designet skal da registreres hos EU-myndigheden EUIPO. Beskyttelsen gælder i hele EU.

Hvad koster EU-designregistrering?

En EU-designregistrering koster 3.500 kr. + moms. Endvidere gælder der som for dansk designregistrering et gebyr, men i stedet for 1.200 kr., så er det 2.625 kr.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis