Aktiebrev

Et aktiebrev er et bevis for ejerskab i et aktieselskab.

Hvad er et aktiebrev?

Aktiebrev er et dokument, der udstedes af en virksomhed til sine aktionærer. Det indeholder oplysninger om virksomhedens aktiviteter, finansielle resultater og andre forhold, der kan være af interesse for aktionærerne. Aktiebrevet kan også indeholde en ledelseserklæring, der beskriver virksomhedens strategi og mål. Brevet er et vigtigt redskab til at holde aktionærerne opdateret om virksomhedens aktiviteter og fremskridt.

Hvor findes aktiebrevene?

Et aktiebrev er et værdipapir, som før oprettelsen af VP-kontoen i VP Securities, var beviset på ejerretten til en eller flere aktier. De fysiske aktier er nu erstattet af elektroniske registreringer i VP Securities (værdipapircentralen).

Forskellige aktieklasser

Et selskab kan vælge at udstede aktier i forskellige aktieklasser. Selskabet kan dog også vælge at udstede én slags aktie. Aktierne kan give aktionæren forskellig stemmeret fra andre aktier, men også forskellig ret til udbytte.

Man kaldes disse aktieklasser for A-aktier og B-aktier. A-aktier har typisk en større betydning, når der skal stemmes. Det vil sige, at man får større medbestemmelse med sine A-aktier. B-aktier har på den anden side typisk forlods ret til udbytte.

Relaterede ord

Navneaktie

Ofte stillede spørgsmål om aktiebrev

Hvad er et aktiebrev?

Brevet er et vigtigt dokument, som bruges til at registrere ejerskab af aktier i et selskab. Det er et skriftligt dokument, der bruges til at bekræfte, at en person eller virksomhed ejer aktier i et selskab. Dette dokument er meget vigtigt, da det bruges til at bekræfte ejerskab af aktier og forhindre uautoriseret handel med aktier.

Hvad er en aktie?

En aktie er en andel af ejerskabet i et aktieselskab. 

Hvor registreres aktiebreve i dag?

Aktiebreve fungerer som et værdipapir som før i tiden var bevis på ejerretten til en eller flere aktier. I dag registreres aktierne elektronisk i Værdipapircentralen.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis