Forbrugerstyrelsen

Konkurrence og forbrugerstyrelsen, overser og regulerer forbrugerernes interesser. Styrelsen er som regel forbundet med forbrugerombudsmanden.

Hvad laver forbrugerstyrelsen?

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er en offentlig myndighed, der arbejder for at beskytte forbrugerne i Danmark og tager sig af lovgivningen på forbrugerområdet. Myndigheden har til opgave at sikre, at der er gode vilkår på det danske marked, og at forbrugerne ikke bliver snydt eller udsat for unfair behandling. Forbrugerstyrelsen kan blandt andet pålægge virksomheder at ændre deres praksis, hvis den finder, at virksomheden bryder loven. Myndigheden kan også anlægge sag mod virksomheder, der mishandler forbrugerne.

Eksempler på forbrugerstyrelsens arbejde

Forbrugerstyrelsen arbejder på at sikre, at forbrugerne får den bedst mulige beskyttelse, når de handler. Dette omfatter blandt andet at sikre, at der ikke er urimelige omkostninger forbundet med at købe varer og tjenester, at virksomheder overholder markedsføringsloven, og at der er gode reklamationsmuligheder for forbrugerne.

Forbrugerstyrelsen arbejder også på at sikre, at forbrugerne har adgang til oplysninger, der er tilgængelige på markedet, f.eks. om priser, kvalitet og sikkerhed.

Derudover arbejder styrelsen på at udbrede kendskabet til forbrugerrettighederne, så forbrugerne er bedre rustet til at forholde sig til markedet

Hvordan hjælper de forbrugerne?

Forbrugerstyrelsen arbejder for at sikre, at danske forbrugere får de bedst mulige vilkår, når de handler. De hjælper forbrugerne ved at sørge for, at der er gode vilkår på markedet, og at virksomheder overholder markedsføringsloven. De hjælper også forbrugerne, hvis de har problemer med en virksomhed.

Relaterede ord

God markedsføringsskik

Ofte stillede spørgsmål

Hvad laver forbrugerstyrelsen?

Forbrugerstyrelsen er en offentlig myndighed, der arbejder for at beskytte forbrugerne i Danmark. Myndigheden har til opgave at sikre, at der er gode vilkår på det danske marked, og at forbrugerne ikke bliver snydt eller udsat for unfair behandling. Forbrugerstyrelsen kan blandt andet pålægge virksomheder at ændre deres praksis, hvis den finder, at virksomheden bryder loven. Myndigheden kan også anlægge sag mod virksomheder, der mishandler forbrugerne.

Hvordan hjælper de forbrugere?

Forbrugerstyrelsen arbejder for at sikre, at danske forbrugere får de bedst mulige vilkår, når de handler. De hjælper forbrugerne ved at sørge for, at der er gode vilkår på markedet, og at virksomheder overholder markedsføringsloven. De hjælper også forbrugerne, hvis de har problemer med en virksomhed.

Hvad laver forbrugerombudsmanden?

Forbrugerombudsmanden fungerer som en uafhængig myndighed, hvis primære opgave er, at føre tilsyn med, at erhvervsdrivende bl.a. overholder markedsføringsloven.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis