AB92 Jurist

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad Lexly, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

 • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
 • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af Lexly.
 • Opret på 2 min og modtag tilbud.

priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Telia
Logo Gjensidige
Logo Airtame
Logo Billetto
Logo Føljeton

Lexly er et moderne og prisvenligt alternativ til traditionelle advokater og advokatfirmaer. Du kan læse mere om forskellen på advokat og jurist her.

Hvad er AB92?

AB 92 er Almindelige betingelser for arbejde og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed. AB 92 er anvendeligt ved alle typer og størrelser af byggerier, ombygninger, tilbygninger og renoveringer af bygninger.

AB 92 er ikke egentlig lovgivning, men i stedet et sæt af regler, der frivilligt kan vælges til ved aftale om entreprise mellem entreprenør og bygherre. Med andre ord vil reglerne ikke automatisk finde anvendelse på en entrepriseaftale. Reglerne fungerer alene som et supplement til aftalen, som regulerer retsstillingen mellem parterne, og de skal aftales eksplicit.

Hvad indeholder AB92?

AB92 er en standardkontrakt, der bruges i byggebranchen i Danmark. Kontrakten indeholder en række bestemmelser, der regulerer samarbejdet mellem bygherre og entreprenør i forbindelse med et byggeprojekt.

AB92 indeholder blandt andet bestemmelser om:

 • Projektets omfang og indhold
 • Tidsplan og tidsfrister
 • Økonomi og betalingsbetingelser
 • Ansvarsfordeling mellem bygherre og entreprenør
 • Kvalitetskrav og godkendelsesprocedurer
 • Sikkerhed og arbejdsmiljø
 • Forsikring og erstatningsansvar
 • Tvister og konfliktløsning

AB92 er udarbejdet af Dansk Byggeri og er baseret på de almindelige regler for entrepriseret i Danmark. Kontrakten er en standardkontrakt, hvilket betyder, at den kan tilpasses de enkelte projekters behov og krav.

Lad Lexly hjælpe dig

Ønsker du juridisk rådgivning, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly behandle din sag sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale inden for retsområdet. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, hvorfor du kan være sikker på, at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er AB92?

AB 92 er en standardkontrakt, der anvendes i byggeriet til at regulere forholdet mellem bygherre og entreprenør i forbindelse med byggeri af nybyggeri eller renovering af eksisterende bygninger. AB 92 står for Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer inden for bygge- og anlægsvirksomhed i Danmark.

Hvad indeholder standartkontrakten?

Standardkontrakten indeholder regler for, hvordan samarbejdet mellem bygherre og entreprenør skal forløbe, herunder bestemmelser om betalingsbetingelser, tidsfrister, afleveringsforpligtelser og ansvarsfordeling. AB 92 er en generisk kontrakt, der kan tilpasses efter behov og specifikke krav til det enkelte byggeri. 

Hvornår gælder AB92?

AB 92 er ikke egentlig lovgivning, men derimod et sæt af regler, der frivilligt kan vælges til ved en aftale om entreprise mellem entreprenør og bygherre. Reglerne kan heller ikke gøre det ud for selve entreprisekontrakten. De er derimod et supplement som regulerer retsstillingen mellem parterne, og de skal vedtages eksplicit.