Baggrund

Juridisk rådgivning ved køb af byggegrund

Er du på udkig efter en byggegrund og drømmer du om at bygge dit eget hus? En byggegrund er en stor investering, med mange ting man skal være opmærksom på. Vores rådgivere står klar til at hjælpe dig med det juridiske.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til køb af byggegrund
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Juridisk rådgivning inden køb

Har du fundet den perfekte byggegrund og skal i gang med at realisere din kommende bolig? I den forbindelse er der en del love og regler du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at købe grund og bygge et hus. Der er flere grunde til at søge juridisk rådgivning, inden man køber en byggegrund. For det første er det vigtigt at forstå de forskellige aspekter af købet, så man ikke risikerer at købe en grund, der ikke lever op til forventningerne. For det andet kan en jurist hjælpe dig med at forhandle med sælgeren om prisen på grunden og gennemgå alle relevante papirer.

Før køb af byggegrund

At købe en grund er en stor investering efterfulgt af masser bekymringer. Derfor er det vigtigt man laver relevante undersøgelser af området, før man underskriver en købsaftale. Det er først og fremmest vigtigt at du har styr på diverse lokalplaner, servitutteter, fredningsloven og eventuel naturbeskyttelse. Der kan nemlig være elementer som kan have negativ indflydelse på dine ønsker. Naturbeskyttelsen er særligt relevant hvis du køber en grund tæt på f.eks. skov eller strand. Alle disse aspekter, kan indeholde begrænsninger, som er gode at kende inden du påbegynder dine boligdrømme.

Vær opmærksom på dette

Når du har udset din kommende byggegrund, er der flere love og regler, som kan sætte begrænsninger for dine drømme. Herunder har vi samlet nogle af de ting du skal være opmærksom på ved byggegrunden:

 • Tjek om grunden er byggemoden. Dette kan du gøre ved at kontakte kommunen, hvor grunden ligger.
 • Undersøg jordbundsforholdene
 • Undersøg vejadgangene.
 • Find ud af, om der er restriktioner på grunden, f.eks. om den kun må bruges til et bestemt boligformål.
 • Undersøg, om der er grunde til, at grunden kan være forurenet.
 • Tjek, om der er naboer, der kan være til gene for byggeriet.
 • Sørg for at have en god kontrakt med sælgeren.

Byggemoden grund eller ikke?

Når du leder efter din kommende byggegrund skelnes der mellem en byggemodnet grund og en ikke byggemodnet grund. Med en byggemodnet grund er grunden klar til at blive bebygget hvor alle installationer, forsyninger, afløb m.m. er ført frem til grunden. Når grunden er karakteriseret som modnet indgår den i lokalplanen, hvor der står hvad du må og ikke må i et givent område.

Med en ikke byggemodnet grund, kræves der som udgangspunkt en ændring i kommunens lokalplan. Ofte kan grunden være et stykke af en landmands mark, hvor du køber grunden af en landmand.

Hvordan kan en jurist hjælpe?

En jurist kan hjælpe dig med at forstå alle de forskellige aspekter af købet, så du ikke køber en byggegrund, der måske ikke er byggemoden eller som måske er forurenet. Juristen kan også hjælpe dig med at forstå kontrakten og sikre, at du får de bedste vilkår inden du underskriver. Hvis du er i tvivl om lokalplanerne eller fredningsloven står i vejen for dine boligdrømme, gennemgår vi disse for dig - så du kan få dine ønsker opfyldt inden for lovens rammer. Ligeledes tilbyder vi rådgivning i forhold til entreprisekontrakten. Rådgiverne repræsenterer udelukkende dine interesser, hvor du er sikret generel rådgivning om dit kommende køb. Jo tidligere du benytter en rådgiver, jo mindre er chancen for juridiske fejl og dyre omkostninger. Når byggegrunden er købt, skal den tinglyses, som vi ligeledes kan hjælpe med.

Lad Lexly hjælpe dig med boligdrømmen

Har du brug for hjælp og vejledning om din kommende byggegrund og er du i tvivl om du overholder alt lovgivning? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Hovedeentrepriseaftale

Ofte stillede spørgsmål

Hvad bør du være opmærksom på inden køb af byggegrund?

Hvis du går og har drømme om din egen byggegrund, er der flere ting du skal have for øje. Inden købet skal du undersøge om der er lokalplaner, servitutter eller anden lovgivning som spænder ben for dine drømme. Vores rådgivere står klar til at sikre dig en god handel, så du får dine drømme opfyldt.

Hvad indeholder en lokalplan?

Hver kommune i Danmark har sin egen lokalplan. Planen indeholder reglerne for bebyggelse i dit pågældende område og er derfor vigtig at kende før man starter sit byggeprojekt. Hermed sikrer man, at man ikke skal gå på kompromis med sine ønsker. Lokalplanerne kan eksempelvis indeholde regler om byggehøjde, materialevalg, bygningernes anvendelse m.m.

Hvad betyder det, at en grund er byggemoden?

Når du køber en grund kan den allerede være byggemodnet. Kort sagt betyder det, at den er gjort klar til at blive bygget på, der er etableret veje, belysning, forsyningsleder, el m.m.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til køb af byggegrund
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis